У Харкові пройшов ювілейний Велодень

25 травня 2015 11:19

Десятий, ювілейний, Велодень відбувся у Харкові сьогодні, 24 травня.

У ньому взяли участь як професіонали, так і аматори. Всього - близько 10 тис. чоловік. Як повідомив директор Департаменту спортивних іміджевих проектів та маркетингу Олексій Чубаров, наймолодшому учаснику Велодня - 1,5 роки, найстаршому - до 83 років.

Учасників фестивалю велосипедного спорту привітав заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Олександр Попов, який зазначив, що це ювілейний фестиваль, який прийняв рекордну кількість велосипедистів. «Я із задоволенням беру участь у велопараді, зі мною моя донька, теж на велосипеді. Я радий, що цей спортивний захід зібрав таку кількість харків'ян, які долучаються до здорового способу життя», - підкреслив Олександр Попов.

Харківський велопарад пройшов в рамках Всеукраїнського велодня, запланованого на 30 травня. Колона велосипедистів стартувала на пл. Свободи, проїхала по пр. Леніна, вул. Отакара Яроша, минула канатну дорогу, доїхала до вул. 23 Серпня і повернулася назад - по пр. Леніна до пл. Свободи.

У велопробігу також взяли участь заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Костянтин Курашов та інші представники міської влади.

Крім велопробігу, харків'яни встановили новий рекорд України у створенні рухомої фігури велосипеда з найбільшої кількості велосипедистів. Всього в цьому проекті взяли участь близько 3 тис. любителів велосипедного спорту.


Також в рамках Велодня для його учасників і гостей свята на площі була організована культурно-спортивна програма, під час якої для дітей і дорослих проходили конкурси, ярмарок тощо.

Нагадаємо, що щорічний Велодень проводиться в Харкові з 2006 року для популяризації здорового і активного способу життя та екологічної альтернативи міському автомобілю. Торік в IX Велодні взяли участь 5 тис. велосипедистів.




Новини в тему

30 квітня 2021
Харківські велосипедисти вибороли "срібло" на ЧУ в багатоденці
15 квітня 2021
У Харкові розвиватимуть велосипедний рух
11 жовтня 2016
На вихідних в Харкові пройде костюмований велопробіг "Tweed Ride"
30 травня 2016
11-й Харківський велодень зібрав рекордну кількість учасників
30 травня 2016
Харківські велосипедисти зобразили «Дзеркальний струмінь»
17 березня 2016
У Харкові пройдуть Міжнародний марафон, Велодень і «Гонка нації»
18 травня 2015
Під час Велодня велосипедисти планують встановити новий рекорд України
Інформаційні платформи