У Харкові пройшов Всеукраїнський форум вуличних культур

27 листопада 2017 11:33

Соціальний активізм вуличних культур міжнародного масштабу пройшов у Харкові.

25-26 листопада, у Харкові пройшов Другий Форум вуличних культур, який Собраду близько 300 активістів, організаторів і всіх тих, кому подобається вулична культура. Учасники познайомилися з новими напрямками вуличних культур і їх розвитком, а саме: урбаністикою, проектуванням і будівництвом урбан парків і центрів, піаром і промоцією проектів, фандрайзинг і монетизацією проектів. Перед відкриттям форуму урбаніст, голова ГО «Міські реформи», Олександра Нарижна презентувала майстер-план і дослідження з проектування майбутнього «Урбан Парку» в Харкові.

 На Форум були запрошені експерти в розвитку вуличних культур з України та Європи (Зубір Чіббі (Франція) - організатор зі світовим ім'ям, засновник проекту та ГО «Battle Pro», Латвія (Раймонд Елбакян) - засновник і лідер проекту та ГО «Ghetto» в Латвії, і
 і Мартін Гіліан (MG) (Словаччина) - організатор одного з наймасштабніших фестивалів вуличної культури в світі - «Outbreak Europe» (Словаччина) і фестивалю "Legits Blast" (Чехія). І вперше Форум відвідав заступник Міністра молоді та спорту України - Ярема Олександр Йосипович, він відзначив велику роль вуличних культур в роботі з молодим поколінням і в формуванні свідомих, здорових і активних громадян. Завдяки його візиту темп розвитку вуличних культур в нашій країні збільшився. В кінці форуму запрошені спікери підвели підсумки і наголосили на тому, що Україна і зокрема Харків, дуже швидко розвивається в цьому напрямку і є прикладом для багатьох країн, і те, що вони готові співпрацювати в цій сфері діяльності.
 Також основною метою Форуму було об'єднання активістів навколо реальних проектів, які вони розробили безпосередньо на місці і тепер успішно реалізовуватимуть в своїх містах.

 Форум відбувся за підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Зміцнення суспільної довіри» (UCBI II), а також за сприяння Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради в рамках проекту "Street Culture".

Організатори Форуму - харківська громадська організація «Центр вуличних культур», партнери - ГО «Міські реформи» та ГО «День музики».

Нагадаємо, що вперше "Форум вуличних культур" відбувся в Харкові 12-13 листопада 2016 г. На заході були присутні понад 20 спікерів з США, Канади та Європи, а також багато українських активісти - представники 15 різних напрямків вуличних культур. В цілому, Форум зібрав близько 300 осіб з 6 країн і 38 міст України та світу! За підсумками заходу було підписано Меморандум про спільну діяльність в сфері розвитку вуличних культур.




Новини в тему

12 квітня 2021
У Харкові завершився Всеукраїнський форум вуличних культур
08 квітня 2021
У Харкові пройде Форум вуличних культур 2021
11 грудня 2020
У Харкові відбувся VIII спортивний форум
10 грудня 2020
День до старту. Щорічний спортивний форум у Харкові пройде онлайн
03 грудня 2020
У Харкові відбудеться спортивний форум "Харків – спортивна столиця"
12 серпня 2020
Свято фітнесу FIT DAY KHARKIV 2020: відкрито реєстрацію
16 грудня 2019
На вихідних у Харкові відбувся Міжнародний форум вуличних культур 2019
16 грудня 2019
У Харкові відбувся VII спортивний форум
11 вересня 2019
Запрошуємо на паркур-фестиваль Prokach DayZ 2019!
11 вересня 2019
19 років хіп-хоп історії та історії вуличних культур!
Інформаційні платформи