У Харкові відбулося свято спорту

10 вересня 2018 13:20

V спортивний ярмарок «Харків - спортивна столиця» проходив 8 вересня, у Центральному парку культури і відпочинку ім. М. Горького.

Для харків'ян ярмарок став традиційним святом спорту. Цього року Ярмарок спорту відкрив в місті олімпійський урок та олімпійський тиждень який охопить всі молодіжні організації та колективи фізкультури. Територію парку розділили на три функціональні зони - центральну алею, де представлені різні види спорту, спортивні майданчики, де проходили турніри, а також зону бойових мистецтв. Таким чином, можна було вибрати для себе будь-який новий спортивний напрямок, яким хочеться займатися, отримати всю необхідну інформацію від тренерів, ознайомитися з місцем розташування спортивних установ, графіком проведення занять і записати на секції своїх дітей.

У цілому ярмарок поставив рекорд за кількістю учасників - 102 спортивні організації та федерації, що ще раз підтверджує любов харків'ян до спорту і сімейних спортивних заходів.

Старт ярмарку дали прославлені харківські Олімпійці Віктор Рубан, Олександр Сердюк, Ксенія Сидоренко та Григорій Гусаров. Також до заходу приєднався відомий український ведучий, лідер спортивного руху «JuniorZ» Олександр Педан, який разом з спортсменами в рамках проекту DO LIKE OLYMPIANS провів для городян ранкову зарядку. «Спортивний ярмарок - це подія у спорті №1, і Харків - спортивна столиця України. З цим я вас вітаю. Сама спортивна молодь, мій респект вам », - сказав зі сцени ведучий.

Приєднався до заходу і Харківський міський голова Геннадій Кернес, який поспілкувався з городянами, які там гуляли, і спортсменами, які виступають на ярмарку.

Їх там було представлено багато. У парку представлені бадмінтон, американський футбол, художня гімнастика, фехтування, стрільба з лука, атлетика, синхронне плавання, авіа- і автомодельний спорт, бейсбол і софтбол, шашки, шахи, деберц, спортивні нарди та інші види спорту. Можна було поспілкуватися з представниками різних фітнес-клубів, танцювальних шкіл міста.

Зону бойових єдиноборств презентували 32 спортивні організації, серед яких - з боксу, дзюдо, тхеквандо, самбо, джиу-джитсу, кікбоксингу, капоейри, змішаних єдиноборств, рукопашного бою. На спортивних майданчиках проходять турніри та показові виступи з міні-футболу та бамперболу, волейболу, фрізбі, гандболу, баскетболу, сумо, настільного тенісу, петанку та воркауту. У скейт-парку виступали представники урбан-культур.

«У міста великі плани з розвитку спорту. Ми постійно тримаємо руку на пульсі - це проведення багатьох змагань, відкриття нових клубів за місцем проживання, шкільних стадіонів, стадіонів у дитячих садках та інших об'єктів, які допомогли б людям займатися спортом. Люди, які ведуть здоровий спосіб життя, люблять спорт, побувавши на цьому ярмарку побачать різні можливості того іншого клубу, спортивного товариства і, можливо, знайдуть заняття, які шукали. Сьогодні гарна погода, яка дає стимул приєднається до заходу всім бажаючим», - сказав на ярмарку Геннадій Кернес.

Кожен з учасників свята знайшов собі задоволення для душі та зміг попробувати свої сили на міні спортивних майданчиках а всі бажаючі поспілкуватися з майстрами спорту зробити з ними фотографію та записатися в спортивний клуб чи школу з вибраного виду спорту! Учасниками свята протягом дня спорту стало понад 50 тисяч харків`ян та гостей міста.


Теги:


Інформаційні платформи