В Харкові пройшов щорічний спортивний форум

08 грудня 2018 09:17
VІ Спортивний форум «Харків - спортивна столиця» відбувся 7 грудня, в конференц-залі стадіону «Металіст».
 
У ньому взяли участь представники органів виконавчої влади, відомі спортсмени, представники спортивних організацій і федерацій, міжнародних бізнес-асоціацій, меценати. Основною темою форуму стали питання менеджменту та маркетингу в сфері спорту та бізнесу.
 
Підбиваючи підсумки спортивного року, що минає, заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко подякував усім, хто має стосунок до організації та проведення змагань і розвитку спортивного руху у місті.
 
«Такої молодої, ефективної команди я не бачив в жодному іншому місті. Це велика робота харківської спортивної сім'ї. Але нічого б цього не було без вихованців і чемпіонів наших тренерів, без досвідчених функціонерів, ветеранів та наставників. Тиждень тому я був на міжнародній конференції в шотландському Единбурзі. І там делегація з Нюрнберга відзначила Харківський міжнародний марафон як одну з найкращих спортивних практик у Європі. Мені було так приємно це чути, я порадів за всіх нас - за організаторів, за міськраду, за місто в цілому. Так, ми відстоюємо звання спортивної столиці і не будемо зупинятися на досягнутому», - зазначив Костянтин Лобойченко.
 
Директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров підкреслив, що 2018 рік був досить успішним для Харкова в плані спорту.
 
«За рік у нас пройшло понад 500 спортивних заходів. Серед них - змагання з триатлону «Iron Way», фестиваль «Water Fest», фестиваль бальних танців «Харківський вальс», Велодень, Всеукраїнський турнір «Богатир Харкова», чемпіонати всеукраїнського та міжнародного рівнів з різних видів спорту. З іншого боку, все більше людей займається спортом на аматорському рівні. Зокрема, активно розвивається наш проект «Шкільні спортивні ліги»: зараз в ньому представлено 10 видів спорту, залучено 14 тисяч дітей», - розповів Олексій Чубаров.
 
За його словами, наступного року також планується проведення великих змагань, які стали традиційними для Харкова. Крім уже згаданих, це фестивалі вуличних культур, змагання з кроссфіту, триатлону, автомодельного спорту, інтелектуальних видів спорту тощо.
 
Також перед Харковом стоїть завдання якісно підготувати якомога більше спортсменів до літньої Олімпіади 2020 року, яка пройде в Токіо (Японія).



Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
02 липня 2022
2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста
Інформаційні платформи