У Харкові проходять чемпіонати з маунтинбайку та кросс-кантрі

03 травня 2019 16:17

Чемпіонат України з маунтинбайку (гірського велосипеда) в естафетній командній гонці проходить сьогодні, 3 травня, в Харкові.

У ньому беруть участь близько 160 спортсменів від 13 до 30 років з усієї України - Заходу та Центру країни, а також Донецької та Луганської областей. Харків представили три команди, в числі яких - чемпіони України, майстри спорту.

Як повідомив організатор змагань, директор харківського Велоцентру Сергій Симоненко, дистанція для одного учасника становить 5 км. Команди складаються з п'яти спортсменів, кожен з яких проїжджає коло і передає естафету наступному. Таким чином, усі команди проїжджають по п'ять кіл - 25 км Лісопарком з виїздом на велодоріжку. Переможе той, хто швидше подолає трасу по пересіченій місцевості з підйомами та спусками. Переможці та призери будуть удостоєні звання майстрів спорту.

За словами Сергія Симоненка, чемпіонат України з маунтинбайку в Харкові проводили і раніше, але зараз вперше зібрали учасників на базі Велоцентру і на новій трасі. «Траса побудована таким чином, щоб за змаганнями можна було спостерігати. Це зроблено для популяризації нашого вид спорту. Змагання видно з велодоріжки вздовж Білгородського шосе і з вулиці Сумської», - повідомив він.

Учасник чемпіонату 18-річний Олексій Лавренко з Кривого Рогу зазначив, що це дійсно дає свої результати, і велоспорт в Харкові розвивається. Сьогодні він представляє команду Харківського державного вищого училища фізичної культури №1, де навчається. За його словами, він тренується практично кожен день і за тиждень проїжджав 400 км.

«Після того, як побудували Велодім, велодоріжку, я став бачити набагато більше велосипедистів, які виїжджають з дітьми, звичайних любителів, які тут тренуються. Ми, професійні спортсмени, часто сюди виїжджаємо. Сподіваюся, що такі змагання, як сьогодні, проходитимуть регулярно», - зазначив Олексій Лавренко.

Зазначимо, також у Харкові 2 травня пройшов етап Кубка України з крос-кантрі, а завтра, 4 травня, відбудеться етап чемпіонату України з крос-кантрі. Це групова гонка, коли учасники стартують одночасно і разом проїжджають кілька кіл. Сергій Симоненко зазначив, що в ході змагань, які вже пройшли, старші учасники подолали 30 км (шість кіл), молодші - 10 км. Усього в харківських гонках беруть участь 200 спортсменів. Переможцям і призерам вручать кубки, дипломи, медалі та призи.

Чекає перемоги і 19-річний Віталій Гладьо з Рівного. «Завдяки таким змаганням є можливість побачити Україну, нові міста, завести знайомства, випробувати нові траси і отримати новий спортивний досвід. Силу духу потрібно мати, щоб займатися і перемагати», - сказав велогонщик.

Зазначимо, що змагання в Харкові стали підготовкою до відбіркового чемпіонату України з олімпійського крос-кантрі, який відбудеться в липні у Чернівцях. На ньому визначать кращих для участі в гонках світового рівня.




Новини в тему

20 березня 2024
Харківські велосипедисти відзначилися у серії нацзмагань з велокросу
18 березня 2024
Авраменко виграв ЧУ з дзюдо
21 лютого 2024
Монзуль замінила очолила комітет арбітрів УАФ
22 лютого 2024
Харківʼяни – віцечемпіони ЧУ з ММА у командному заліку серед дорослих
12 лютого 2024
Харківʼянки поборються за нагороди ЧЄ з важкої атлетики
04 лютого 2024
Збірна України з синхронного плавання – віцечемпіонки світу з водних видів спорту
22 cічня 2024
Харківські дзюдоїсти – чемпіони національного турніру у Дніпрі
16 cічня 2024
Харківʼяни виступили на ЧЄ з велоспорту на треку серед еліти
16 cічня 2024
ЧС з синхронного плавання. Хто з харківських спортсиенок позмагається за нагороди?
18 грудня 2023
Харківськи дзюдоїсти – переможці командного чемпіонату Дніпра з дзюдо
Інформаційні платформи