У Харкові проходить етап Кубка Європи з бадмінтону

04 вересня 2015 15:15

Міжнародний турнір з бадмінтону «Баболат Харків Інтернешнл 2015» проходить у спорткомплексі «Локомотив» ім. Кирпи (вул. Котлова, 90/1).

Як повідомив сьогодні, 4 вересня, на прес-конференції головний тренер збірної України з бадмінтону Геннадій Махновський, у турнірі беруть участь 126 спортсменів з 22 країн світу: Азербайджану, Англії, Бельгії, Болгарії, Німеччини, Греції, Данії, Індії, Ірану, Казахстану, Латвії, Литви, Люксембургу, Польщі, Словаччини, Словенії, Таїланду, Туреччини, України, Франції, Чехії та Швеції. Скасували свою участь гравці з Білорусі та Фінляндії.

За його словами, турнір є етапом Кубка Європи (Badminton Europe Circuit) і відбірковим етапом на Олімпійські ігри 2016 року. Від результатів, отриманих спортсменами на змаганнях у Харкові, залежить їх загальний рейтинг. Геннадій Махновський зазначив, що реальні кандидати на участь в Олімпійських іграх від Харкова - Дмитро Завадський, Артем Почтарьов, Валерій Отращенков, Єлизавета Жарка, Геннадій Натаров, які зараз беруть участь в «Баболат Харків Інтернешнл».

У свою чергу заступник Харківського міського голови Олександр Попов повідомив, що міська й обласна влада і Міністерство молоді та спорту України забезпечили безпеку спортсменів на турнірі, надання медичної допомоги. За його словами, в місті роблять все можливе, щоб залучити якомога більше федерацій до проведення міжнародних змагань. Також у планах -  організувати в Харкові змагання між ветеранами спорту. Крім того, Олексанедр Попов запросив усіх на спортивний ярмарок, де в тому числі виступлять і бадмінтоністи. Ярмарок спорту відбудеться 12 вересня на пл. Свободи.

Нагадаємо, що міжнародні змагання з бадмінтону проходять з 3 по 6 вересня. Призовий фонд турніру - 15 тис. дол.

Зазначимо, з 2013 року «Баболат Харків Інтернешнл» включений в Харківську міську програму спортивних іміджевих проектів на 2013-2016 роки. Це єдиний в Україні турнір рівня «Інтернешнл Челленджер». За історію існування турніру в ньому взяли участь представники 41 країни, всього було зіграно 910 матчів. Переможцями у різних категоріях ставали бадмінтоністи України (10 разів), Росії (4), Данії (3), Франції (3), Болгарії (2), Німеччини (2), Польщі (2), Шотландії (2), Індонезії (1 ), Сінгапуру (1) та Швеції (1).

Організатори турніру - Міністерство молоді та спорту України, Харківська міська рада, Харківська обласна державна адміністрація, Федерація бадмінтону України та Федерація бадмінтону Харківської області.




Новини в тему

22 cічня 2021
В Харкові пройде всеукраїнський юніорський турнір з бадмінтону
16 листопада 2020
Харків'яни - чемпіони України з бадмінтону
10 листопада 2020
Харківські бадмінтоністки – бронзові призерки чемпіонату Європи
09 листопада 2020
Команда "Турбоатом" захистила звання чемпіону з бадмінтону
30 вересня 2020
Харків’яни завоювали три з п’яти можливих золотих медалей на чемпіонаті України з бадмінтону серед юніорів
26 серпня 2020
У Харкові пройшов бадмінтонний Кубок Незалежності
24 серпня 2020
До Дня міста в Харкові пройшов традиційний турнір з бадмінтону
21 серпня 2020
У Харкові визначили переможців Всеукраїнського юнацького турніру з бадмінтону
02 березня 2020
Харківські бадмінтоністки виграли медаль в Словаччині
28 cічня 2020
Харків'янка перемогла на юніорському турнірі з бадмінтону у Швеції
Інформаційні платформи