У Харкові пройде святковий спортивний захід "Всесвітній день ходьби" (оновлено)

28 вересня 2016 11:10

30 вересня 2016 року в Харкові пройде святковий спортивний захід "Всесвітній день ходьби". Під час святкування учасники заходу о 10.00 пройдуть прогулянковим кроком від центрального парку культури та відпочинку ім. М. Горького до Харківської державної академії фізичної культури, їх маршрут складе 4,3 км.

Маршрут проведення: центральний парк культури і відпочинку ім. М. Горького (від атракціону «Оглядове колесо») → по вул. Новгородська → до вул. Клочківська → по вул. Клочківська → до Харківської державної академії фізичної культури (вул. Клочківська, 99).

Відзначимо, що Всесвітній день ходьби вперше проведено у 1991 році в Німеччині міжнародною організацією TAFISA (Міжнародна асоціація спорту для всіх, Міжнародна асоціація сприяння розвитку масового спорту) - діяльність якої спрямована на заохочення фізичної активності заради здоров'я, радості, соціальної взаємодії, інтеграції та спілкування людей в усьому світі. TAFISA є провідною організацією в світовому русі масового спорту. Заходи, присвячені «Всесвітньому дню ходьби» проводиться у всьому світі в жовтні. У заходах, присвячених «Всесвітньому дню ходьби» щорічно беруть участь більше 12 мільйонів чоловік з 150 країн світу. Основним завданням заходів є популяризація ходьби як одного з найдоступніших і природних видів фізичної активності, що дозволяють підтримувати спортивну форму і пропагувати здоровий спосіб життя серед населення.




Інформаційні платформи