У Харкові підбили спортивні підсумки 2017 року

09 грудня 2017 10:14

V спортивний форум «Харків - спортивна столиця» пройшов 8 грудня, в конференц-залі ОСК «Металіст».

У заході взяли участь представники керівництва міста та області, спортивних федерацій, організацій, спортсмени і експерти.

В рамках форуму учасники підвели підсумки спортивних досягнень року, що минає, а також обговорили теми менеджменту та маркетингу в сфері спорту та бізнесу, досягнення харківських спортсменів у 2017 році та пріоритети на наступний рік.

Так, заступник Харківського міського голови у справах сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко зазначив, що цього року в місті пройшло близько 600 спортивних заходів, за підсумками яких Харків був визнаний самим спортивним містом України.

«Це величезне досягнення всієї команди, починаючи від Харківського міського голови і закінчуючи спортсменами та їхніми тренерами в кожній федерації, а у нас їх понад 120. Адже всі заходи, які проводяться в нашому місті, ми реалізуємо спільними зусиллями міської влади, організаторів, спортсменів і волонтерів. При цьому ми намагаємося не зупинятися на досягнутому, тому що ріст і розвиток мають бути постійними та системними», - підкреслив Костянтин Лобойченко.

За його словами, сьогодні міська влада підходить комплексно до розвитку спорту в Харкові, починаючи від самих маленьких жителів міста. Зокрема, другий рік поспіль встановлюються спортивні майданчики в дитячих садках і активно реконструюються і будуються нові стадіони в школах. Всього за останні роки в місті відкрили 58 оновлених стадіонів в навчальних закладах, 20 з них - цього року.

«Це дозволяє дітям з самого раннього віку полюбити спорт, розуміти, що це невід'ємна частина їхнього життя, і що вони майбутні наші спортсмени і чемпіони. Але найголовніше, що це приклад здорового способу життя. Ми будемо надалі активно продовжувати цю роботу і наступного року плануємо провести реконструкцію ще 20 шкільних стадіонів», - зазначив Костянтин Лобойченко.

Крім того, за словами віце-мера, в 2018 році в Харкові планується встановити понад 50 вуличних спортивних майданчиків типу стріт-воркаут для дітей та молоді. Також в новому році харків'ян чекає ще більше цікавих спортивних заходів, серед яких не тільки традиційні - ярмарок спорту, Харківський Міжнародний марафон і велодень, а й нові. Зокрема, в місті планується вперше провести чемпіонат України з екстремальних видів спорту.

Зазначимо, що в рамках щорчного спортивного форуму відбулося нагородження спортсменів та волонтерів, які зробили вагомий внесок у розвиток спорту в 2017 році. Так, віце-мер вручив Подяки міського голови переможцям і призерам чемпіонату світу з акробатичного рок-н-ролу 2017 року, а також їхнім тренерам.


Теги: спорт,


Новини в тему

22 лютого 2020
Катерина Шакалова перемогла на чемпіонаті Європи з грепплінгу
19 лютого 2020
У Харкові пройде чемпіонат України з історичного фехтування
11 cічня 2020
Харківський альпініст встановив рекорд на найвищому у світі вулкані
09 cічня 2020
Юні харків’яни відправилися на III зимові Юнацькі Олімпійські ігри
09 грудня 2019
У Київському районі пройшли змагання з кульової стрільби
06 грудня 2019
Харківські чирлідери здобули перемогу на чемпіонаті України
21 листопада 2019
У Київському районі пройшла сімейна естафета
19 листопада 2019
Завтра на Олексіївці відкриється міський центр єдиноборств
18 листопада 2019
Марія Жигалова перемогла на чемпіонаті світу з гирьового спорту
05 листопада 2019
У Харкові пройде фестиваль технічних видів спорту
Інформаційні платформи