У Харкові підбили підсумки спортивного року

16 грудня 2016 16:00

ІV спортивний форум «Харків - спортивна столиця» пройшов сьогодні, 16 грудня, в конференц-залі ОСК «Металіст».

На заході були розглянуті ключові питання в сфері спортивного життя міста, підбиті підсумки за 2016 рік, окреслені завдання на 2017-й.

Спікери обговорювали не тільки тему спорту, але також бізнесу і маркетингу. Своїми знаннями і досягненнями в цих областях поділилися спортивні функціонери, менеджери, тренери та ін.

Як повідомив на форумі заступник Харківського міського голови у справах сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко, з кожним роком міська влада все більш системно підходить до розвитку спорту.

«Крім шкільних стадіонів, які щорічно продовжують реконструювати, цього року ми також відкрили перший стадіон в дитячому садку №323. Наступного року хочемо побудувати п'ять таких спортивно-ігрових комплексів в дитсадках і 15 нових стадіонів - у школах. Це буде ще одним кроком до того, щоб привчати дітей до спорту вже з дитинства. Вищі досягнення в спорті - це важливо, це мотиватор до розвитку, це привід для гордості. Але найважливіше - це здорове підростаюче покоління і здорова нація», - зазначив Костянтин Лобойченко.

Директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров повідомив, що в школах буде значно збільшена кількість спортивних ліг: якщо цього року їх було чотири, то вже наступного року планується організувати 11. Про успішність реформування шкільного спорту в систему ліг говорить хоча б той факт, що якщо в минулому сезоні шкільної баскетбольної ліги брало участь 140 команд (близько 1 тис. дітей), то на участь у наступному сезоні отримано вже 372 заявки (3,5 тис. дітей). За словами Олексія Чубарова, також планується ввести заохочення для вчителів фізкультури, щоб вони були зацікавлені в підготовці якісних команд і спортсменів.

«Харків - одне з небагатьох міст в Україні, яке виділяє значні кошти на розвиток спорту, цього року - 170 млн грн. Ці гроші спрямовуються на розвиток інфраструктури і проведення заходів. У році, що минає, в Харкові пройшло близько 500 спортивних заходів, з них 30 великих - чемпіонати Європи, України. На наступний рік ми знову плануємо наші традиційні іміджеві проекти, спрямовані на популяризацію спорту, - Ярмарок спорту, Харківський міжнародний марафон, «Харківський вальс», Велодень тощо. Серед нових заходів - «Water Fest» - фестиваль водних видів спорту», - повідомив Олексій Чубаров.

За його словами, в 2017 році також планується будівництво олімпійського об'єкту - траси для BMХ (велосипед), і об'єкта під назвою Велодім - бази, яка об'єднає біг, велоспорт і лижний спорт, яка розміщуватиметься недалеко від пам'ятника Велосипедисту в Лісопарку.




Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
02 липня 2022
2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста
Інформаційні платформи