У Харкові відкрили перше в Україні вело-СТО

18 вересня 2015 15:58

Перше в Україні вело-СТО відкрилося сьогодні, 18 вересня, в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького (біля роллердрома).

Як повідомив велоактивіст Михайло Калужинов, харківське вело-СТО представляє з себе конструкцію, на якій одночасно може розміститися три велосипеди, на неї можна покласти особисті речі, наприклад рюкзак, і виконувати ремонт. На СТО можна безкоштовно скористатися насосом для будь-якого типу коліс, розвідним ключем, універсальним набором шестигранників і викруток, спицевим або «сімейним» ключами. Заїхавши на СТО, велосипедисти можуть усунути найпоширеніші несправності, а саме: накачати колесо, що спустилося, закрутити гайки, полагодити регулювання передач.

«Для повсякденного використання це цілком вичерпна станція техобслуговування. На роллердромі була велика потреба в СТО, тут і велосипедисти проводять тренування. І буває, кілька десятків чоловік в день під'їжджають і просять то ключ, то насос, а тепер тут все це є. Сама ідея вело-СТО прийшла до нас з Європи, незабаром таке ж встановлять у Львові. Наше СТО проектував волонтер-архітектор», - розказав Михайло Калужинов.

У свою чергу директор Департаменту спортивних іміджевих проектів та маркетингу Олексій Чубаров повідомив, що в найближчий рік в місті може з'явитися ще близько 20 таких СТО. Зараз фахівці вибирають місця, які найбільш для цього підходять. Можливо, незабаром велолюбителі зможуть провести техобслуговування біля оперного театру, на вул. 23 Серпня, біля ст. м. «Наукова», в районі Сокольників. Установка одного вело-СТО обходиться в суму близько 6 тис. грн.

Зазначимо, що вело-СТО встановили в рамках Європейського тижня мобільності, який вперше офіційно проходить у Харкові за підтримки міської ради. Сьогодні міські чиновники в рамках тижня мобільності приїхали на роботу на велосипедах, а 20 вересня в місті пройде осінній Велодень. Також протягом усього цього дня вул. Квітки-Основ'яненка буде пішохідною, на якій пройдуть різні культурні заходи.

Нагадаємо, що 15-16 жовтня в Харкові стартує будівництво першої сучасної велодоріжки.




Новини в тему

29 липня 2021
Коли у парку Горького покажуть виступи харківських олімпійців
23 травня 2021
Велодень-2021: 12 тисяч 500 учасників встановили рекорд України
20 травня 2021
Велодень-2021. Фішки та сюрпризи
19 травня 2021
"Велодень-2021" пройде 23 травня
04 жовтня 2020
У парку Горького пройшло тренування в підтримку колишніх наркозалежних
15 вересня 2020
Велодень 2020 скасовано
09 вересня 2020
У Харкові планують провести Велодень і марафон з урахуванням карантинних заходів
28 серпня 2020
У Харкові 20 вересня відбудеться Велодень
20 серпня 2020
Обери собі спорт на Спортивному ярмарку–2020
Інформаційні платформи