В міській раді нагородили кращих спортсменів і тренерів

16 квітня 2019 15:32

Нагородження переможців міського огляду-конкурсу на кращу організацію спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи пройшло сьогодні, 16 квітня, у Харківській міській раді.

Заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко вручив дипломи і кубки переможцям номінацій «Кращий спортсмен з олімпійських видів спорту»; «Кращий тренер з олімпійських видів спорту»; «Кращий спортсмен з неолімпійських видів спорту» та «Кращий тренер з неолімпійських видів спорту».

Також були відзначені кращі ДЮСШ та СДЮСШОР, вчителі фізичного виховання, спортивні клуби за місцем проживання, керівники гуртків спортивних клубів за місцем проживання, переможці спартакіади серед працівників департаментів, районних адміністрацій та депутатів міської ради, а також самий спортивний район.

«Дорогі керівники спортивних установ, шановні спортсмени, тренери, батьки, представники федерацій, дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Я вітаю вас з черговим спортивним святом, яке присвячене всім вам. Харків - спортивна столиця, і це завдяки вам, вашій праці і успіхів. Дякуємо вам від команди міської ради та всіх харків'ян. Упевнений, що разом ми продовжимо розвивати спорт, відкривати нові стадіони, виховувати нових чемпіонів, проводити змагання міжнародного рівня і будувати перспективне спортивне майбутнє Харкова. Бажаю вам здоров'я, добра, благополуччя, миру і нових перемог, якими всі ми будемо пишатися», - сказав Костянтин Лобойченко.

Кращими спортсменами з олімпійських видів спорту стали переможець чемпіонату світу з греко-римської боротьби серед молоді Семен Новіков, бронзовий призер чемпіонату світу з фехтування Роман Свичкарь та переможниця, срібний і бронзовий призер чемпіонату Європи з синхронного плавання Єлизавета Яхно. Кращими тренерами з олімпійських видів спорту стали відповідно їхні наставники - Ірина Одокієнко (вихованець Роман Свичкарь), Світлана Саідова (Єлизавета Яхно) та Юрій Тимченко (Семен Новіков).

Семен Новіков розповів, що займається спортом з шести років. Його найвища нагорода - «золото» чемпіонату світу серед спортсменів до 23-х років.

«У фіналі я боровся з кубинцем. Перед виходом на бій я побачив, як він несе національний прапор, і подумав: «Ні, тобі він не знадобиться». Я дуже радий, що народився в Харкові. У нас дуже сильна школа з греко-римської боротьби, багато сильних борців. Сьогоднішня нагорода - стимул для нових перемог», - сказав Семен Новіков. Через місяць він візьме участь у міжнародному турнірі в Києві, де змагатимуться збірні з різних країн світу, зокрема, з Грузії, Білорусі, Азербайджану.

Роман Свичкарь 2018 року завоював бронзову медаль на чемпіонаті світу з фехтування. За його словами, на це знадобилося близько 16 років підготовки.

«Велике спасибі за підтримку міській владі, всім, хто зі мною працював. Завжди велика увага приділяється спортсменам, дякують, підкреслюють досягнення. Як тільки я почав займатися, мріяв взяти медаль на чемпіонаті світу, і це сталося. Це допомогло розкрити особистий потенціал, але після отримання цього результату розумієш, наскільки це важливо для міста і країни. Сподіваюся, це популяризує спорт, більше людей буде ним займатися, буде здорова нація. До цього ми всі прагнемо», - сказав Роман Свичкарь. Попереду у нього чемпіонат України, турнір у Колумбії та Парижі. А головна мета - участь в Олімпіаді 2020 року.

Зазначимо, що найкращим спортивним клубом за місцем проживання став «Торсіон», кращою ДЮСШ - Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа, СДЮСШОР - Міська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з водних видів спорту Яни Клочкової.

У номінації «Кращий учитель фізичного виховання» перемогли Ірина Чужикова (школа №146), Анна Чорновіл (школа № 102) та Микола Тітов (школа № 17).

А самими спортивними районами визнані Шевченківський (перше місце), Новобаварський (друге місце) та Московський (третє місце).

З повним списком нагороджених можна ознайомитися тут.




Новини в тему

21 жовтня 2020
У Харкові нагородили найкращих регбістів України
04 жовтня 2020
У Харкові пройшли змагання з таеквондо серед школярів
06 травня 2020
Президент України призначив стипендії харківським спортсменам і тренерам
16 грудня 2016
У Харкові хочуть створити Асоціацію бальних танців
10 грудня 2014
У Харкові підведуть підсумки спортивних досягнень за 2014 рік
Інформаційні платформи