У місті пройде ралі на ретроавтомобілях

03 вересня 2015 17:10

Черговий парад ретротехніки і турне «Стара карта» пройдуть у Харкові 5 вересня.

На турне будуть представлені автомобілі і мотоцикли, випущені в 50-х - 90-х роках XX сторіччя. Як повідомили організатори, цього разу міське ретротурне буде не лише святом, а й серйозним спортивним заходом: ретрораллі в Харкові вперше пройде під егідою Федерації автоспорту України (FAU). У ралі візьмуть участь близько 30 екіпажів з Харкова та Харківської області, а також з Києва, Сміли, Дніпропетровська, Запоріжжя та інших міст країни.

Протяжність маршруту, поділеного на 10 відрізків, складе 45 км, пройти його потрібно за дві години. Як зазначив один з організаторів проекту Олег Федоренков (Дядя Фара), завдання екіпажів не в швидкості, а у своєчасному потраплянні на кожну наступну точку маршруту з дотриманням всіх правил дорожнього руху. Маршрут і контрольні точки залишаться таємницею для всіх учасників до самого старту.

В якості другого штурмана екіпажів організатори турне запросили журналістів і фотографів. А для всіх інших любителів ретро відбудеться свято у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького. У парку пройдуть виставка авто- та мототехніки, ретроавтопарад, фестиваль ретромузикиа, фотосесії та багато іншого. Відвідувачам парку пропонують прийти в нарядах минулого століття, рукавичках і капелюхах.

До місця старту турне на стадіоні «Старт» (вул. Сумська, 130а) ретроавтомобілі відправляться парадом з парку Горького. Початок параду - о 12:30.

З 13:00 до 14:00 на стадіоні «Старт» пройде верстова гонка (гонка на час по колу), а в 14:30 там же почнеться слалом «Водовоз» (завдання учасників - проїхати заданим маршрутом зі склянкою води на автомобілі і не пролити її).

Турне «Стара карта» пройде у форматі штурманського ралі, полегшеного для ретроавтомобілів і мотоциклів і непідготовлених штурманів.

Реєстрація екіпажів відкрита до 4 вересня: подати заявку можна, написавши за адресою електронної пошти: 1965dm(at)gmail.com (Дмитро Харченко) або зателефонувавши за номером: 067 570 4756 (Дядя Фара).

Організатор турне «Стара карта» - АвтоРетроСоюз «Ретроградъ».

З повною програмою турне "Стара карта" можна ознайомитися тут




Інформаційні платформи