У місті активно реконструюють шкільні стадіони й спортивні установи

09 серпня 2017 11:27

Реконструкція шкільних стадіонів і капремонт дитячо-юнацьких спортивних шкіл - в розпалі.

Про це 8 серпня, в прес-центрі Харківської міської ради повідомив заступник міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко.

Зокрема, реконструкція найбільшого стадіону міста триває в загальноосвітній школі №28, навчально-виховному комплексі №106, в дитячо-юнацькій спортивній школі №5. Всього в цьому році планується реконструювати 15 шкільних стадіонів. Крім того, в жовтні сучасні стадіони відкриються в п'яти дошкільних установах Харкова.

За словами віце-мера, також цього року продовжується реконструкція басейну спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з водних видів спорту Яни Клочкової.

«Ми ремонтуємо покрівлю будівлі, також ведуться внутрішні ремонтні роботи. Вже замінені фільтри та насосні станції басейну. Тобто комплексний ремонт проходить поетапно. Сподіваємося, що в наступному році ми закінчимо реконструкцію цього басейну, і він стане кращим в місті», - зазначив Костянтин Лобойченко.

Напередодні нового навчального року ремонт проводять і в дитячо-юнацьких спортивних школах. Так, з 18 діючих ДЮСШ Харкова комплексний ремонт проводиться на 10 об'єктах, в інших спортшколах проводять поточний ремонт.

Крім того, цього року в місті планують відкрити 80 нових майданчиків для занять стріт-воркаутом. А в кінці серпня найбільший в Україні спеціалізований центр для занять стріт-воркаутом відкриється в районі ХТЗ. Як зазначив Костянтин Лобойченко, це величезний крок вперед як для цього району, де немає сучасних спортивних комплексів, так і для міста в цілому.

Всього на реконструкцію шкільних стадіонів, спортивних установ, а також відкриття нових майданчиків і центру для занять воркаутом з міського бюджету в 2017 році виділено 100 млн грн.




Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
02 липня 2022
2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста
Інформаційні платформи