У день марафону для особистого транспорту облаштують пункти пропуску

08 квітня 2015 17:35

На час проведення II Харківського міжнародного марафону, 11 квітня, на центральних вулицях міста облаштують спеціальні пункти пропуску особистого транспорту.

Про це сьогодні, 8 квітня, під час прес-конференції в прес-центрі Харківської міської ради повідомив начальник відділу організації дорожнього руху Департаменту транспорту Костянтин Туренко.

За його словами, цього дня вводяться зміни для руху особистого транспорту в центральній частині міста. Зокрема, по вул. Артема - на ділянці від вул. Гіршмана до вул. Іванова, де зараз односторонній рух, на час проведення марафону буде введено двосторонній рух. Такі ж зміни будуть введені на вул. Гіршмана - від вул. Артема до вул. Пушкінської, та на вул. Красіна - від вул. Пушкінської до Білгородського спуску. За словами Костянтина Туренка, це дозволить пропускати через певні пости ДАІ автомобілі жителів цих районів за територію маршруту марафону.

Також передбачені пункти пропуску транспорту в зоні, обмеженій вул. Сумською, вул. Новгородською і пр. Леніна. Як повідомив старший інспектор з особливих доручень Управління ДАІ МВС України в Харківській області Олексій Лисіков, на цих вулицях будуть працювати співробітники ДАІ, які пропускатимуть особистий транспорт тих, хто захоче виїхати з вул. Сумської та пр. Леніна в іншу частину міста. На пр. Леніна такі пункти пропуску будуть розташовані на перехрестях з вулицями Отакара Яроаша, 23 Серпня, Космічної і Культури. На вул. Сумській проїхати можна буде через перехрестя з вул. Маяковського, на вул. Пушкінській - через перехрестя з вул. Гіршмана.

З 6:00 11 квітня розпочнеться підготовка траси марафону. За годину до старту по першій дистанції марафону рух усіх транспортних засобів за маршрутом марафону буде призупинено.

Олексій Лисіков зазначив, що для забезпечення громадського порядку та безпеки дорожнього руху на вулицях міста працюватимуть 240 працівників ДАІ. На ділянках, де рух транспорту буде змінено, встановлять тимчасові дорожні знаки. Також 11 квітня в центрі Харкова не працюватимуть парковки. При цьому ДАІ звертається до автомобілістів з проханням не залишати транспорт на центральних вулицях міста і максимально обмежити в'їзд в центральну його частину.

Із змінами в русі транспорту і зі схемою руху за маршрутом II Харківського міжнародного марафону можна ознайомитися тут.




Новини в тему

26 березня 2015
Понад 6 тис.учасників уже зареєструвалося для забігів у II Харківському Міжнародному марафоні
Інформаційні платформи