Розумна мобільність - сильна економіка. Харків долучається до Європейського тижня мобільності

14 вересня 2016 15:12

16-22 вересня в Харкові пройде Європейський тиждень мобільності.

Щорічно ЄТМ проходить в 5 тисяч міст по всьому світу. Завдання Тижня мобільності - привернути увагу громадськості до сьогоднішніх проблем розвитку міста, інфраструктури екологічного міського транспорту, створення сприятливих умов для роботи і відпочинку жителів.

"У Харкові автомобілісти - це тільки 20% жителів, але чомусь в центрі турботи міських адміністрацій і розробників генерального плану довгий час виявлялися саме вони, а пішоходи, велосипедисти та користувачі громадського транспорту залишалися на узбіччі уваги. Харкову необхідно розвивати пішохідну і велосипедну інфраструктури і мережі електротранспорту ", - говорить співорганізатор енм в Харкові Олександра Нарижна.

В цьому році слоган енм - Smart mobility. Strong economy ( "Розумна мобільність - сильна економіка"). З 16 по 22 вересня в Харкові щодня відбуватимуться різноманітні акції, покликані привернути увагу людей до питань мобільності.

    
Основні заходи Європейського тижня мобільності 2016 Харкові:

П'ятниця, 16 вересня, 14:00, ст.м. "Держпром" - акція "В метро з закритими очима" - частина кампанії "Метро для всіх". Інформація про місце і час акції на сторінці facebook.com/METROavailability.

Субота, 17 вересня, 12: 00-21: 00, пл. Конституції - Ярмарок міських проектів "Кульбаба". Презентація громадських проектів, спрямованих на поліпшення транспортної інфраструктури та доступності: "Тролейбус на Сумську", "Пішохідний простір площі Конституції", "Концепція розвитку велоінфраструктури Харкова" (ГО "Міські реформи)"; "Нам потрібна велодоріжка!" (ГО "Харківський велосипедний союз"); "Метро для всіх" (ГО "Право вибору"); "Свободу пішоходу!" (ГО "Товариство учасников руху"); і проекти фестивалю Inclusion, який проходить напередодні Тижня мобільності.

Неділя, 18 вересня, 10:00, пам'ятник велосипедисту на Білгородському шосе - старт Осіннього велодня, "Катай за велодоріжку!"; а після фіналу велопробігу - тематичні презентації та розваги на вул. Квітки-Основ'яненка, перекритою в цей день для автотранспорту.

Віторок, 20 вересня, 16: 00-22: 00, пам'ятник Солдату на 23 серпня, - презентація проекту велодоріжки по пр. Науки, обговорення з жителями району, збір їх коментарів і побажань.

Четвер, 22 вересня, "День без авто" - нагадування про проблеми, до яких привела глобальна автомобілізація. Активісти закликають всіх відмовитися в цей день від автомобіля і підтримати мир в спробах зупинити погіршення екологічної ситуації.

З 9:00 до 19:00 на Пушкінській біля будинку 50/52 активісти ГО "Міські реформи" споруджуватимуть парклету - мініпарк на парковці: спосіб нагадати про те, що міський простір належить людям, а не машинам.

Там же о 9:00 стартує акція "Велосипедом на роботу" - на підтримку велосипеда як транспортного засобу. Всі приїхали на велосипеді зможуть тут випити свій ранковий чай або каву, поспілкуватися і заявити про необхідність безпечної і зручної велоінфраструктури.

Детальна програма - на сторінці ЄТМ на Фейсбуці або ВКонтакте.

Дзвоніть нам, пишіть: PR-агенція "Bagels & Letters", Іванна Скиба-Якубова, +380 97 905 82 98, ivanna.skyba@gmail.com, Тетяна Ландесман, +380 63 22 22 583, landesman@bagels-letters.com

 




Новини в тему

14 вересня 2016
У Харкові пройде «Осінній Велодень»
Інформаційні платформи