Центральний захисник ватерпольного «Слобожанця» - міцний духом і тілом

21 жовтня 2016 14:30

У складі чемпіона України, харківського «Слобожанця», ще ті ватерполісти!Цього гравця команди не помітити неможливо: під два метри зросту, мужній та сильний. На воді – один з лідерів, до того ж не лише у «Слобожанці», але й в національній збірній команді України. Знайомтеся – Олександр Абрамов.

Олександр АБРАМОВ, 21 рік.

Центральний захисник/ центральний нападник (№7).

Майстер спорту.

Народився 23 листопада 1994 року у Харкові.

Зріст 199 см, вага 105 кг.

Перші кроки у спорті. На відміну від більшості ватерполістів « Слобожанця» Сашко у спорт потрапив не так вже й рано. У водному поло з 12-ти років. Якраз тоді мамина знайома Світлана Вишневська, яка є тренером, набирала  ватерпольну команду хлопців 1994 р.н. До неї привели і Сашка. Хоч плавати він вмів, але не так добре у порівнянні з іншими, які перейшли на водне поло з плавання. Однак досвідчена тренер, подивившись юнака на першому занятті, запримітила певні здібності і вирішила – хай спробує. На першому тренуванні Сашкові не сподобалось. Трошки цікавіше було на другому, яке повністю було ігровим. Але в загальному все одно займатися не хотів: тоді ще не розумів правил і не виходило грати однією рукою. Треба віддати належне наполегливості мами, яка хотіла, щоб син виріс мужнім та сильним, і примушувала його ходити  на заняття. І незабаром Олександр зрозумів суть гри та захопився нею.

Ватерпольна кар’єра розвивалася стрімко. Вже у 15-ть років грав за  команду, яка виступала у чемпіонаті України серед чоловіків -   НТУ ХПІ (Національного технічного університету "Харківський полiтехнічний інститут").

У 16-ть років став володарем Кубка України у складі іншої команди – БМК.

Потім грав за харківську «Ватерпольну академію ім. Олексія Баркалова».

А вже у 17 років  знову у складі БМК став чемпіоном України (сезон 2010/2011).

У 18 років перебрався до маріупольського «Іллічівця», разом з яким завоював «срібло» на чемпіонаті України і «бронзу» на Кубку України (сезон 2012/2013).

Надалі повернувся до Харкова: спершу до ХПІ, а з 2014 року розпочав виступати за «Слобожанець». Олександр добре влився у команду і немало допоміг  її стрімкому поступу. У сезоні 2014/15 рр. «Слобожанець» двічі виборював «срібло» на національній арені – у чемпіонаті України та Кубку України. А у 2015/16 рр. «Слобожанець» відібрав титул чемпіона України у львівського «Динамо», яке було переможцем всі три попередні сезони.

Тож ігровий досвід в Олександра неабиякий, тому однаково добре почувається як у центральному захисті, так і в центральному  нападі.

Національна збірна. Зрозуміло, що юний талант не пройшов повз увагу тренерів збірних команд України. Олександр неодноразово змагався на чемпіонатах Європи серед юніорів. Він згадує: «На одному з тих чемпіонатів наша збірна, сформована з гравців 1994 р.н.,  посіла 12-е місце. Для України це хороший результат. На той час вже років десять юніорським збірним не вдавалося досягнути подібного».

З 2014 року – гравець національної збірної команди України. Головний тренер Валерій Завізіон відзначав прогрес у розвитку ватерпольної майстерності підопічного: «Це наш основний центральний захисник. Завдяки хорошим фізичним даним здатен «придавити» нападника, провести контратаку і пробити у ворота здалеку. Від гри до гри показує все краще водне поло».

Тренери: Світлана Вишневська, Владислав Погребняк, Олександр Надєждін, Сергій Колточихін та Сергій Столяров.

Освіта. Спершу  ЗОШ №111 (1-7 класи), з 8 класу вступив до Харківського державного вищого училища фізичної культури №1, в якому після закінчення 11-го класу продовжив навчання на І-ІІ курсах. З 2014 року - студент Харківської обласної академії фізичної культури, зараз навчається на 4-му курсі.

Хобі: настільний теніс, подорожі.

Життєве кредо. Доводити почате до кінця і робити все для того, щоб вийшов позитивний результат!

Далі буде…

Підготувала Наталія Васьо




Новини в тему

06 жовтня 2020
Харківські ватерполісти — призери Кубка України
24 липня 2020
Харківські ватерполісти перемогли на чемпіонаті України
03 травня 2019
У Харкові пройдуть змагання з водного поло
17 квітня 2019
У Харкові розіграють Кубок міського голови з водного поло
08 жовтня 2018
Харківські ватерполісти – володарі Суперкубку України
25 квітня 2018
У Харкові пройдуть міжнародні змагання з водного поло
23 грудня 2017
Геннадій Кернес привітав з перемогою збірну Харківської області з водного поло
29 листопада 2017
Ватерполісти України та Білорусі змагатимуться за кубок міського голови
26 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
25 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
Інформаційні платформи