Тренер харківського «Слобожанця» відсвяткував день народження

22 грудня 2016 16:58

Вчора, 21 грудня, свій день народження відсвяткував Сергій Столяров - людина, яка вже близько 50-ти років з водним поло! Сьогодні Сергій Борисович - тренер чемпіона України - харківського "Слобожанця". Більше того, він один з тих людей, які свого часу створювали харківську школу водного поло, відому своїми досягненнями в Україні.

Довідка.

Народився 21 грудня 1955 року в Харкові.

Майстер спорту з водного поло.

Спершу займався футболом, великим тенісом, плаванням, а у тринадцять років перейшов на водне поло. Перші тренери Євген Давидович Смеркус та Давид Зіновійович Смагоринський.

У дорослому спорті спочатку грав в команді «Динамо» (Харків) під керівництвом Давида Зіновійовича Смагоринського, а з 1976 року (коли «Динамо» припинило існування) подався до харківського «Локомотива» (тренер Віктор Васильович Жихарєв). У 1977 році став бронзовим призером Кубка СРСР, за що отримав звання майстра спорту.

У 23 роки довелося завершити ігрову кар’єру та перейти на тренерську роботу.

Працював у ДЮСШ-2, ДЮСШ-13 і ШВСМ. А тренувати дорослих розпочав в «Локомотиві».

Після розпаду «Локомотиву» більше десяти років провів в НТУ-ХПІ.

Потім був серед тренерів славного харківського БМК, який створили 2007 року. Досить швидко БМК став однією з найтитулованіших команд українського водного поло і всі роки у клубі невтомно працював Сергій Столяров.

Це коротко про людину, яка насправді заслуговує окремої книги. Сергій Столяров – один з тих, хто зумів у важкі та буремні роки зберегти водне поло для Харкова. Одна з його мрій «щоб більше часу на воді проводили наші діти і юнаки» - саме для її реалізації він трудиться не одне десятиріччя.

Уся ватерпольна громадськість Харківщини сердечно вітає Сергія Борисовича і бажає йому успіхів та наснаги у його нелегкій справі, а також міцного здоров’я. Многая і благая літа!

Підготувала Наталія Васё


Теги:


Інформаційні платформи