«Слобожанська осінь» зібрала бадмінтоністів з шести країн світу

07 листопада 2016 08:44

Х Міжнародний турнір з бадмінтону серед ветеранів відбувся в спорткомплексі НТУ «ХПІ».

Ювілейний турнір зібрав 168 бадмінтоністів з 20 областей України, а також гостей з Молдови, Білорусі, Росії, Данії, Ірландії та Індії, які повели боротьбу за медалі в восьми вікових категоріях - від 30 років до категорії «65+».

Найстаршому учаснику - харків’янину Володимиру Красноруцькому - виповнився 81 рік. Увійти до числа призерів йому не вдалося, але інші ветерани харківського бадмінтону показали найкращий результат за всю історію цього турніру, завоювавши в рідних стінах 40 медалей, в тому числі - 15 золотих.

Найбільшу кількість з цих перемог «оформила» Юлія Баландіна. В категорії «30+» вона здобула три золоті медалі, перемігши в жіночій одиночній категорії, разом з харків’янкою Євгенією Жарковою - в парній та з Сухаілом Мохаммедом з Індії - в міксті.

Ще одна харків’янка Тетяна Климович завоювала дві золоті медалі в жіночій парній категорії. Одну з них вона виграла разом з киянкою Аделіною Богуславською в категорії «35+», а іншу - в дуеті з харків’янкою Іриною Пашинською в категорії «40+».

Дві золоті медалі турніру були на також рахунку Євгена Харківського. В категорії «40+» він став переможцем змагань в чоловічій парі разом з харківським бадмінтоністом Євгеном Позняковим, перемігши разом з росіянкою Тетяною Рибаковою в міксті в категорії «45+».

Ще два «золота» здобув Сергій Мякинников, який виступав в категорії «30+». Він став переможцем в одиночному розряді та в парі разом з харків’янином Євгеном Жарковим.

Дворазовим переможцем турніру став і Олександр Лукін. Він здобув золоті медалі в одиночних змаганнях серед чоловіків в категорії «45+» та «50+».

Також переможцями турніру стали: Андрій Красуля (одиночна категорія «35+»), Олексій Єлісєєв (мікст «40+»), Надія Будко (одиночна категорія «55+») і Тетяна Шевчук (парна категорія «60+»).

Крім того, харківські бадмінтоністи стали переможцями і в медальному заліку турніру.




Інформаційні платформи