Представляємо мыську спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву з водних видів спорту Яни Клочкової

10 вересня 2014 16:33

Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резервуз водних видів спорту Яни Клочковоїрозпочала своє існування з  1977 року.

СДЮСШОР з водних видів спорту Яни Клочкової -  позашкільний навчальний заклад  спортивного профілю — заклад фізичної культури і спорту, який забезпечує розвиток здібностей вихованців в обраному виді спорту,  створює необхідні умови для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя, підготовки спортсменів для резервного спорту.

На базі школи є: 3 вани - дві малі вани, розраховані на навчання дітей з однорічного віку та  велика 25 метрова чаша обладнана 10-метровою вишкою для стрибків у воду та 3-ма трамплінами, великий спортивний зал для зайняття загальною фізичною підготовкою, а також маленький спортивний зал з тренажерним обладнанням. У 2013 році збудовано спортивно-гімнастичний майданчик.

Сьогодні в спортивній школі працюють: відділення плавання, водного поло та стрибків у воду, масажний і медичний кабінети, організаційно-методичний відділ, оздоровчі групи для населення.

Заняття здійснюють 33 висококваліфіковані тренери - викладачі, з них два  Заслужених тренерів України – Толчанова Т.В. та Смеркус Є.Д., мають  звання Майстер спорту України – 11 чол. Усі тренери-викладачі мають вiдповiдну вищу фізкультурну освіту: 7 чоловік мають вищу тренерську категорію,  11 чоловік – першу тренерську категорію. Наші тренери допомагають сприяти загартовуванню організму учнів, зміцненню їх здоров'я, гармонійному різнобічному фізичному розвитку, підвищенню рівня усіх фізичних якостей.

У школі займаються більше 700 вихованців. Щорічно вихованці нашої школи вступають до лав учнів Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту, Харківського державного  вищого училища фізичної культури  №1  та обласного ШВСМ для подальшого розвитку спортивної майстерності.                         

У Харкові водне поло  почало розвиватися в післявоєнні роки. Вже в жовтні 1977 року вихованці відділення водного поло  піднесли подарунок місту Харкову - виграли звання чемпіонів СРСР. У цій команді грав тренер нашого відділення Олександр Євгенович Мар’їн.

У нашому басейні були підготовлені збірники України з водного поло, Майстри спорту  - Кирило Наволоков та Авак Кінгслі, резерв збірної -  Гурцкая Деніс.  Нині на відділенні працює п'ять висококваліфікованих тренерів-викладачів. У тому числі, засновник відділення водного поло в нашій школі заслужений тренер України  Євген Давидович Смеркус.

На відділенні плавання школи Яни Клочкової займаються діти зі всіх районів м. Харкова. Кожен рік ми навчаємо бути на «ти» з водою до 500 маленьких дівчат та хлопчиків.

На відділенні працюють тренери-викладачі – майстри спорту України, екс-чемпіони країни з плавання Кірюшина Н.Ю.,  Шелехань І.М., Котляр С.В., а також старший тренер відділення Хорошавін Олег Борисович.

На відділенні вперше за багато років були підготовлені Майстери спорту – Кравцов Едуард та Асташов Олексій.  До складу збірної  команди України з плавання увійшли вихованці відділення Борейко Тетяна, Асташов Олексій, Кравцов Єдуард, Рубанец Андрій, Хорошун Олександр, Радченко Даяна, Коростій Аріна.

Стрибки у воду неймовірно видовищний для глядачів вид спорту. За мить польоту стрибун віртуозно демонструє складні акробатичні елементи, і вершиною майстерності є ювелірний вхід у воду.  Таке виконання досягається за допомогою регулярних занять у поєднанні з акробатикою, хореографією і вправ на батуті. Підготовку юних спортсменів у м. Харкові  здійснюють 8 тренерів (з них 1 тренер   має вищу категорію).

Навчально-тренувальні заняття з акробатики для вихованців відділення стрибків у воду проводяться  у спортивному залі. Для проведення навчально-тренувальних занять використовуються: гімнастичний, кінь, мати, гімнастичні брусся,  спортивні батути,  трампліни, гімнастична доріжка. Спортсмени відділення стрибків у воду займаються на вишках   5м ,7м,10м та трамплінах 1м,3м  у великій ванні басейну.

Доречи, стрибунами в воду можна стати тільки в нашої школі.

Наші вихованці  многократні переможці  та призери   Всеукраїнських та міжнародних змагань - це Майстри спорту міжнародного класу,  члени  збірної команди України зі стрибків у воду - Пригоров Олексiй, многократний переможець чемпіонатів України, Європи, Світу та  призер Олімпійських Ігор у Пекiнi, Яковенко Єгор  - фіналіст Кубка Світу; Бондар Сергій - переможець Кубку України;

Неодноразовими переможцями і призерами чемпіонатів та Кубків України ставали:

-         стрибки у воду: Буйлук Вероніка, Левченко Віталій, Сапегін Дмитро, Абдулаєв Сергій, Скоторенко Олексій.

-         плавання : Кірюшина Ксенія, Афонська Катерина, Каращенко Вікторія, Івченко Марія, Асташов Олексій, Кравцов Єдуард, Борейко Тетяна, Головко Максим.

Ми в стінах нашої школи, прагнемо зробити усе можливе для того, щоб юні спортсмени стали завойовниками водної стихії, запалювалися нові імена і приносили велику радість і стимул до нових перемог.

 

Поштова адреса: м. Харків 61023 вул. Динамівська 5 –А,

№ тел. 702-15-33, факс 702-15-35.

Е-mail: - KZMKD@rambler.ru

Директор – Проскурін Вячеслав Вікторович.




Новини в тему

20 вересня 2023
Kharkiv Sport City шукає волонтерів
30 cічня 2023
У ТРЦ “Нікольський” відбулося відкрите тренування Kharkiv Sport City
21 cічня 2023
У ТРЦ “Нікольський” відбудуться відкриті тренування Kharkiv Sport City
01 грудня 2022
У Харкові пройшла гала-зустріч представників спортивних федерацій та організацій
16 листопада 2022
Запрошуємо на безкоштовні онлайн-лекції для фітнес-користувачів та тренерів
29 вересня 2022
Запрошуємо на ранкові безкоштовні онлайн-тренування "Прокидайся з чемпіонами"
26 вересня 2022
Безкоштовні онлайн-тренування Kharkiv Sport City зібрали у соцмережах більше 20 000 переглядів
06 вересня 2022
Тривають безкоштовні онлайн-тренування Kharkiv Sport City
08 серпня 2022
"Труха" рекомендує Kharkiv Sport City!
14 грудня 2021
У Харкові відбулася гала-зустріч "KHARKIV SPORT CITY"
Інформаційні платформи