Оксана Шишкова і Людмила Ляшенко завоювали медалі Кубка світу з лижних гонок та біатлону

23 cічня 2019 10:35

Харків'янки Оксана Шишкова і Людмила Ляшенко в складі Національної паралімпійської збірної України завоювали 10 медалей на етапі Кубка світу з лижних гонок та біатлону, що відбувся в місті Естерсунд.

На рахунку українців - шість золотих, 14 срібних і 16 бронзових нагород. З них одну золоту, шість срібних і три бронзові медалі завоювали харків'янки.

Оксана Шишкова, яка виступає серед спортсменок з порушенням зору, перемогла в спринті лижних гонок, завоювала срібні медалі в біатлонному спринті, в індивідуальній гонці з біатлону, в лижних гонках на середній дистанції і в естафеті лижних гонок, а також стала бронзовим призером у лижних гонках на довгій дистанції.

Людмила Ляшенко в змаганнях серед спортсменок з ураженням опорно-рухового апарату в класі «стоячи» завоювала срібні медалі в спринті лижних гонок та біатлону, а також бронзові нагороди в лижних гонках на довгій дистанції і в індивідуальних гонках з біатлону.

За підсумками змагань збірна України посіла перше місце за загальною кількістю нагород і друге - за кількістю золотих медалей, поступившись тільки команді США, на рахунку якої було 11 золотих нагород.

Зараз паралімпійська збірна України готується до чемпіонату світу, який з 15 по 24 лютого буде приймати Канада.


Теги: біатлон,


Новини в тему

13 лютого 2018
Біатлоністи Харківщини на чемпіонаті України вибороли 2 «золота»
02 лютого 2018
Харківські паралімпійці-лижники здобули медалі Кубку світу
Інформаційні платформи