Маргарита Лукашенко приносить "золото" в літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі

31 липня 2015 17:40

Харків'янка Маргарита Лукашенко стала переможницею літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю, який в ці дні проходить в Тбілісі.

Столиця Грузії з 27 липня по 1 серпня приймає тринадцятого за рахунком Європейський юнацький олімпійський фестиваль. Бере участь у в змаганнях більше 4 тисяч спортсменів у віці від 13 до 18 років з 49 країн Європи.

У програму фестивалю увійшли дев'ять видів спорту. Серед них легка атлетика, плавання, дзюдо, баскетбол, гандбол, волейбол, велосипедний спорт і спортивна гімнастика.

За підсумками перших чотирьох змагальних днів на рахунку української збірної дві золоті та три срібні медалі. Поки що єдину, але відразу золоту. Медаль Харкову змогла здобути Маргарита Лукашенко. У секторі штовхання ядра юна спортсменка показала результат 16.30 метра, і на 25 сантиметрів обставила найближчу суперницю голландку Джесіку Шилдер, яка посіла друге місце. Бронзу в цьому виді програми з результатом 16 метрів виграла Емілі Гросс з Німеччини.

«Я сподівалася на золоту медаль, але в секторі могло статися що завгодно. Хвилювання було тільки перед самим стартом вранці, але вже під час змагань ввечері було легко, виступала як вдома. Якщо чесно, досі не віриться, що стала чемпіонкою. Хочеться відчути ще не раз такі емоції, а під час виконання гімну всією нашою командою сльози наверталися на очі », - поділилася після перемоги Маргарита.

Ще одне золото українцям вдалося добути також в легкій атлетиці. У секторі стрибків у висоту перемогу здобув Дмитро Нікітін з Житомирської області. Дві срібні медалі юні спортсмени виграли в дзюдо, а ще одну в плаванні.




Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
02 липня 2022
2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста
Інформаційні платформи