Харківський волейбольний клуб «Локомотив» буде грати в Кубку Виклику

23 червня 2017 11:23

Харківський «Локомотив» знову в числі єврокубкових команд.

У минулому році євросезон у команди не відбувся, але в майбутньому сезоні команда вже заявилася в Challenge Cup (Кубок Виклику) - третій за рангом європейський волейбольний турнір під егідою Європейської конфедерації волейболу.

«Залізничники» почнуть боротьбу за Кубок Виклику з основної сітки, повідомляється на офіційному сайті ВК «Локомотив». А ось суперник харківської команди повинен буде визначитися після ігор кваліфікаційного раунду. За право зіграти з «Локомотивом» у двох кваліфікаційних матчах турніру (які відбудуться в кінці листопада) посперечаються чеський Brno і хорватський Mladost Ribola Kaštela.

- Єврокубки - це особливі змагання, - каже головний тренер чемпіонів країни Ігор Зябліцев. - Це цікавий старт як для тренера, так і для будь-якого гравця. І звичайно ж, для уболівальників. Ну і, звичайно, цей старт буде випробуванням для наших молодих гравців. Все ж грати за збірну проти ровесників на чемпіонатах Європи і світу - це одне, а ось єврокубок - вже зовсім інше. Це своєрідний тест на спортивну зрілість. Адже в нинішньому форматі єврокубка все залежить від однієї гри, в якій потрібно перемагати. І виправити ситуацію, як наприклад в груповому турнірі або по ходу чемпіонату країни, тут можливості немає. Це вже серйозний, дорослий волейбол, без права на помилку. І потрібно зуміти налаштуватися на цей один матч. У минулому сезоні у молодих гравців психологічного настрою не вистачало.

За словами Ігоря Зябліцева, орієнтовна дата, коли гравці повернуться з відпустки і приступлять до тренувань, - 17 липня.

- Практично всі наші молоді хлопці грають на чемпіонаті світу, також гравці задіяні і в національній збірній, - розповідає Ігор Геннадійович. - До того ж поки що немає чіткої ясності щодо початку чемпіонату України. Зрозуміло, що в наш непростий час важко щось загадувати. У багатьох клубів є серйозні організаційно-фінансові проблеми. Тому будемо дивитися за обставинами. Поки що переживаємо за наші збірні і бажаємо удачі нашим волейболістам в Євролізі і молодіжному чемпіонаті світу.




Новини в тему

11 грудня 2023
"Перуджа" Плотницького вдруге поспіль виграла клубний чемпіонат світу з волейболу
17 листопада 2023
Плотницького вдруге поспіль визнали MVP матчу італійської Суперліги з волейболу
02 листопада 2023
"Перуджа" Плотницького вп’яте в історії завоювала волейбольний Суперкубок
29 вересня 2023
Українці стартують у відбірковому турнірі на літні Олімпійські ігри-2024
14 серпня 2023
Чоловіча збірна України з волейболу розпочала підготовку до Євро-2023
31 липня 2023
Україна здобула бронзу Кубка претендентів з волейболу
26 червня 2023
Плотницький і компанія – віцечемпіони Золотої Євроліги
19 червня 2023
Україна здобула шосту поспіль перемогу й рекордно виграла груповий раунд Золотої Євроліги з волейболу
15 червня 2023
Україна здобула п’яту перемогу в чоловічій Золотій Євролізі з волейболу
15 березня 2023
"Перуджа" з Плотницьким рекордно виграла регулярний чемпіонат Італії
Інформаційні платформи