Харківський «Слобожанець» продовжує перемагати у чемпіонаті України з водного поло серед чоловіків

31 березня 2016 13:00

У Харкові триває п’ятий тур чемпіонату України з водного поло серед чоловіків. У рамках чемпіонату 29 та 30 березня харківський «Слобожанець» провів ще дві гри – зі збірними Маріуполя та Одеси. В обох матчах переконливу перемогу здобули ватерполісти «Слобожанця».

Нагадаємо склад нашої команди: воротарі Віталій Петров, Дмитро Дудіков – польові гравці В’ячеслав Скрипник, Михайло Черпак, Григорій Кірочкін, Владислав Мужичук, Микита Бажанов, Артем Саліхов, Кирило Наволоков, Денис Гурцкая, Вадим Євстратов, Микита Апостол, Олександр Єрмаков, Олександр Абрамов, Геннадій Зайцев.

Тренери: Сергій Колточихін, Сергій Столяров.

Спершу 29 березня «Слобожанець» здолав ватерпольну команду Маріуполя.

«Слобожанець» Харків – ВК Маріуполь – 11:2 (5-1, 2-1, 3-0, 1-0).

Не найкращі часи сьогодні переживає колись славна маріупольська команда, відома під назвою «Іллічівець». У 2014 році «Іллічівець», залишившись без спонсорської підтримки, розпався, а пізніше  маріупольці сформували нову команду «ВК Маріуполь» і під цією назвою розпочали виступи у національному чемпіонаті.

У цій грі тренери «Слобожанця» менше задіювали основних гравців, а більше дали пограти другому складу команди, який не підвів.

Гравці «Слобожанця» переконливо розпочали у першому періоді матчу, у якому забили п’ять м’ячів. Маріупольці ж спромоглися розмочити харківські ворота лише на останніх секундах періоду.

Друга чверть матчу  пройшла у рівній боротьбі: двічі поцілили у суперницькі ворота харків’яни, раз -  їх маріупольські візаві.

А ось вже в третьому та четвертому періоді «слобожанці» здолали суперників всуху: забили маріупольцям ще чотири м’яча, не пропустивши жодного у свої ворота.

Голами у цьому матчі відзначилися такі гравці «Слобожанця»: Владислав Мужичук та Микита Апостол – обидва тричі, двічі влучив Кирило Наволоков та по одному голу в активі Олександра Єрмакова, Михайла  Черпака, Вадима Євстратова  та Геннадія Зайцева.

А вже 30 березня «Слобожанець» переміг й команду одеської ОНМА (Одеська національна Морська Академія).

«Слобожанець» Харків – ОНМА Одеса – 13:0 (4-0, 3-0, 3-0, 3-0).

Одеська команда залишилась без своїх основних гравців – шестеро одеських ватерполістів, відігравши два дні у Харкові,  через навчання вимушені були повернутися додому. Тож змагатися зі «Слобожанцем» вийшли ще юні та незміцнілі одесити – ті, що з лави запасних.  Тому гра йшла в одні ворота – харків’яни забили 13-ть м’ячів, натомість не пропустили жодного. Знову, як і в грі з Маріуполем, більше практикувався другий склад «Слобожанця». Голами відзначились: Кирило Наволоков та Михайло Черпак, влучивши по чотири рази кожний, тричі поцілив Владислав Мужичук, по разу – Микита Апостол та Вадим Євстратов.

Сьогодні «Слобожанець» у басейні НТУ «ХПІ» о 13:30 зіграє заключний матч 5-го туру зі збірною Київщини.

 

Підготувала Наталія Васьо

 

Фото Андріана Сенишин




Новини в тему

06 жовтня 2020
Харківські ватерполісти — призери Кубка України
24 липня 2020
Харківські ватерполісти перемогли на чемпіонаті України
03 травня 2019
У Харкові пройдуть змагання з водного поло
17 квітня 2019
У Харкові розіграють Кубок міського голови з водного поло
08 жовтня 2018
Харківські ватерполісти – володарі Суперкубку України
25 квітня 2018
У Харкові пройдуть міжнародні змагання з водного поло
23 грудня 2017
Геннадій Кернес привітав з перемогою збірну Харківської області з водного поло
29 листопада 2017
Ватерполісти України та Білорусі змагатимуться за кубок міського голови
26 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
25 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
Інформаційні платформи