Харківський «Слобожанець» представлятиме Україну замість ватерпольної національної збірної

21 липня 2016 10:38

Чинний чемпіон України з водного поло – харківський «Слобожанець» захищатиме честь України замість національної збірної на міжнародному турнірі серед чоловічих національних збірних команд «Кубок Федерації». Турнір проходитиме у Бресті (Білорусь) 22-24 липня під егідою Європейської Федерації водних видів спорту (LEN).

Харків’яни змагатимуться з національними збірними Казахстану, Чехії та Білорусі. Підопічні Сергія Колточихіна та Сергія Столярова були запрошені на турнір після того, як керівництво національної збірної вимушено було відмовитися від цього старту. Віце-президент Федерації водного поло України Олександр Євтушок так пояснив дану ситуацію: «Турнір спочатку мав відбутися в Азербайджані, але ця країна відмовилась від проведення. Натомість Білорусь погодилася організувати змагання. Саме білоруси запропонували взяти участь і українській збірній, але відповідь вимагали практично негайно - наступного дня. Оскільки турнір не був запланований заздалегідь і відповідно не затверджений Міністерством спорту, то за один день вирішити питання його фінансування було неможливо. Крім того, гравці збірної знаходяться у відпустці і за такий короткий термін зібрати усіх було б проблематично. З огляду на ці причини відмовилися від змагань».

«Коли стало відомо, що збірна не братиме участі, український суддя В’ячеслав Бєлєвцов запропонував білорусам запросити нас», - прокоментував головний тренер «Слобожанця» Сергій Колточихін.  – «Ми радо погодилися, оскільки білоруси оплачують усе, крім проїзду. Тож чому не позмагатися?! Тим більше, гравці основного складу «Слобожанця» водночас є й членами ватерпольних збірних – національної та молодіжної. За національну грають наш воротар Віталій Петров та польові гравці Микита Апостол, Олександр Єрмаков, Кирило Наволоков, Олександр Абрамов, а за «молодіжку» – той же Микита Апостол, а також Артем Саліхов, Михайло Черпак, Владислав Мужичук».

А другий тренер команди Сергій Столяров додав: «Турнір обіцяє бути цікавим. Так, Казахстан – це та країна, збірна якої різних років скликання неодноразово брала участь у чемпіонатах світу і Світовій лізі, тричі – в  Олімпійських іграх, була володарем Кубку Азії, багаторазовим чемпіоном Азійських ігор. А з білорусами ми зустрічалися навесні у Молдові на відкритій першості цієї країни і там поступилися їм одним м’ячем 7:8, тож прагнемо реваншу. І взагалі сподіваємося дати гідний бій усім командам».

Саме «Слобожанцю» випала честь відкривати турнір 22 липня грою з Казахстаном.  А 23 та 24 липня харків’яни зустрінуться з білорусами та чехами відповідно.

У білоруському Бресті змагатиметься  практично весь склад «Слобожанця»,  крім другого воротаря Дмитра Дудікова та ветерана В’ячеслава Скрипника, які залишились в Україні  через роботу. Не поїхав і найдосвідченіший гравець команди 42-річний Геннадій Зайцев, який, зі слів тренерів, напевно, вже завершить ігрову кар’єру. А ось потенційний новобранець команди 15-річний Олександр Бакшиньов у Бресті позмагається. «Олександр – гравець середньої лінії захисного плану. Високий, з хорошим кидком, але юний і тому малодосвідчений. Це вихованець відділення водного поло Харківського державного вищого училища фізичної культури, яке очолює Олександр Надєждін. Хочемо переглянути хлопця  в умовах дорослих змагань».

Після турніру гравці «Слобожанця» підуть у відпустку до 15 серпня. А вже 16 серпня у команди розпочнуться збори в їх тренувальному таборі на харківському водосховищі.  Тренування плануються потужні, адже попереду ще два міжнародні турніри – у Молдові та Львові (вересень) та боротьба за Кубок України (попередньо  наприкінці жовтня).

P.S. Як стало відомо, до Бресту через травму не поїхав основний голкіпер "Слобожанця" та національної збірної 29-річний Віталій Петров. З огляду на те, що не зміг змагатися і другий воротар команди 23-річний Дмитро Дудіков, харків’янам буде непросто. А захищатиме наші ворота юний Олександр Бураков (20 років).

 водне поло, слобожанець

Підготувала Наталія Васьо

 




Новини в тему

06 жовтня 2020
Харківські ватерполісти — призери Кубка України
24 липня 2020
Харківські ватерполісти перемогли на чемпіонаті України
03 травня 2019
У Харкові пройдуть змагання з водного поло
17 квітня 2019
У Харкові розіграють Кубок міського голови з водного поло
08 жовтня 2018
Харківські ватерполісти – володарі Суперкубку України
25 квітня 2018
У Харкові пройдуть міжнародні змагання з водного поло
23 грудня 2017
Геннадій Кернес привітав з перемогою збірну Харківської області з водного поло
29 листопада 2017
Ватерполісти України та Білорусі змагатимуться за кубок міського голови
26 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
25 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
Інформаційні платформи