Харківські тхеквондисти здобули «золото» міжнародного турніру в Латвії

11 жовтня 2016 14:26

8 та 9 жовтня в столиці Латвії відбувся міжнародний турнір з тхеквондо ВТФ класу G-1 «Rjga Open», переможцями якого стали Олександр Дзюба та Богдан Доценко.

Обидва спортсмени виступали в віковій категорії «юніори». Олександр Дзюба був сильнішим за суперників в ваговій категорії до 59кг. Стартував з розгромної перемоги 17:2 над суперником з Польщі, в наступному поєдинку харків’янин в першому раунді за рахунку 4:1 на свою користь відправив у нокаут тхеквондиста з Латвії. Потім в півфіналі Олександр розгромив з рахунком 15:2 росіянина, а у головному поєдинку за «золото» з рахунком 7:4 здолав спортсмена з Бельгії.

Богдан Доценко завоював «золото» у ваговій категорії до 68кг. У півфіналі він з рахунком 1:0 здолав білоруса, а в фіналі 7:1 переміг суперника з Австрії.

Загалом на цьому турнірі українські тхеквондисти, загальними зусиллями трьох вікових категорій – кадетів, юніорів та дорослих, здобули 8 золотих, 4 срібні та 3 бронзові медалі.

Для юніорської збірної України, до складу якої входить чимало харків’ян, ці  змагання були контрольним стартом в підготовці до чемпіонату світу, який в листопаді цього року відбудеться в Канаді.

А у харківському Палаці спорту «Локомотив» вже на цьому тижні, 15 та 16 жовтня, відбудуться чемпіонат України серед дорослих та чемпіонат України серед юнаків.




Інформаційні платформи