Харківські сумоторі перемогли на Adrenalin Open

14 вересня 2018 10:26

У Харкові відбувся всеукраїнський турнір з сумо, якій зібрав спортсменів з шести областей України.

Другий рік поспіль 8 вересня, в День фізичної культури і спорту, в харківському парку імені Горького відбулися змагання з досить молодому для України виду боротьби - сумо, повідомляє прес-служба ХОДА.

Adrenalin Open 2018 зібрав понад 170 спортсменів з шести областей України, які боролися за медалі у дорослих та юнацьких вікових групах. Харківщина була представлена не тільки спортсменами міських клубів, а й командами з різних районів області. За підсумками турніру велика частина нагород залишилася в Харкові, але і юні сумоторі з районів області не залишилися без медалей. Так, представники Лозівського району завоювали 7 золотих, 2 срібні і 5 бронзових нагород.

- Участь в нашому турнірі беруть спортсмени різних вікових груп. Вперше ми допустили до змагань зовсім юних спортсменів - від шести років. Командне представництво велике, і це добре не тільки для нашого виду спорту, а й для суміжних видів, що беруть участь в наших змаганнях, - зазначив президент харківської обласної федерації сумо Антон Чуєв.

Спільними зусиллями спортсмени Харківської області змогли посісти перше місце в загальнокомандному заліку. Друге було за гостями з Сумської області, а замкнули трійку кращих представники Луганської області.

Серед харків'ян кращі результати показали сумоторі спортивного клубу «Адреналін». Високий рівень майстерності демонстрували Замін Мамедов (вікова група до 14 років, вагова категорія до 40 кг), Владислав Столяров (вікова група до 10 років, вагова категорія до 40 кг) і серед дорослих Руслан Русанов (вагова категорія до 100 кг) і Сергій Безродний (вагова категорія до 85 кг).

Для харківських борців турнір Adrenalin Open також став одним з етапів формування збірної команди для участі в чемпіонаті України, який з 14 по 16 вересня буде приймати Генічеськ. Крім того, на початку листопада в Харкові планується проведення Кубка України з сумо серед дорослих.


Теги: сумо,


Новини в тему

22 березня 2019
Харківські сумоїсти завоювали медалі Кубка Європи
15 cічня 2019
Харківські сумоїсти переможно виступили на Кубку Європи
27 грудня 2018
Харківські сумоїсти перемогли на міжнародному турнірі
23 листопада 2018
Сумоїсти Харкова успішно виступили на Кубку України
19 травня 2018
Сергій Соколовський з медалями повернувся з Америки
12 квітня 2018
Харківські сумоїсти успішно виступили в Чемпіонаті України
30 березня 2018
Сергій Соколовський переміг на Кубку Європи з боротьби сумо серед дорослих
22 грудня 2017
Харківські сумоїсти вибороли 34 золоті медалі всеукраїнського турніру
09 листопада 2017
Харківські сумоїсти перемогли на домашньому Кубку України
Інформаційні платформи