Харківські сумоїсти перемогли на міжнародному турнірі

27 грудня 2018 09:48

23 грудня Kharkov Sumo Open зібрав 330 борців з семи областей, а також гостей з Киргизії, які посперечалися за передноворічні медалі в усіх вікових категоріях.

Передував турніру міжнародний збір з командою Киргизії, яка приїхала на чолі з провідним сумоїстом цієї країни Алмазом Ергешовим. Як поділився президент Федерації сумо Харківської області Антон Чуєв, ці збори пройшли дуже продуктивно. Українським спортсменом було що почерпнути у представників азіатської школи, і навпаки, гостям також було чому повчитися в українців.

За підсумками турніру харківські борці зібрали більшу частину нагород та впевнено перемогли в загальнокомандному заліку. Друге місце було за командою міста Бахмут Донецької області, а третє вибороли сумоїсти Полтави.

В Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА відзначають повернення до команди провідної харківської спортсменки - члена збірної України Марії Дрбоян, яка на цьому турнірі зробила золотий дубль, вигравши в двох вікових категоріях (серед жінок та U23) у ваговій категорії понад 95кг.

Цей турнір підбив підсумки 2018 року, який був успішним як для українського, так і для харківського сумо, зокрема. Попереду у спортсменів - невеличкий відпочинок, після якого розпочнеться підготовка до етапу Кубка Європи з сумо, який з 11 по 13 січня відбудеться в Угорщині.


Теги: сумо,


Новини в тему

22 березня 2019
Харківські сумоїсти завоювали медалі Кубка Європи
15 cічня 2019
Харківські сумоїсти переможно виступили на Кубку Європи
23 листопада 2018
Сумоїсти Харкова успішно виступили на Кубку України
14 вересня 2018
Харківські сумоторі перемогли на Adrenalin Open
19 травня 2018
Сергій Соколовський з медалями повернувся з Америки
12 квітня 2018
Харківські сумоїсти успішно виступили в Чемпіонаті України
30 березня 2018
Сергій Соколовський переміг на Кубку Європи з боротьби сумо серед дорослих
22 грудня 2017
Харківські сумоїсти вибороли 34 золоті медалі всеукраїнського турніру
09 листопада 2017
Харківські сумоїсти перемогли на домашньому Кубку України
Інформаційні платформи