Харківські спортсмени здобули три «бронзи» чемпіонату Європи з шашок

12 серпня 2016 09:14

Змагання відбулися з 1 по 9 серпня в білоруському місті Мінськ.

В молодіжному чемпіонаті Європи з шашок-100 взяли участь понад 250 спортсменів з 14 країн. Змагання проходили в трьох видах програми - класична, швидка та блискавична гра, в 5 вікових категоріях.

В категорії до 26 років серед чоловіків дві бронзові нагороди здобув харків’янин Владислав Мазур. В класичній грі він набрав 11 очок. Стільки же було на рахунку ще двох спортсменів – білорусів Андрія Толчикова та Олексія Куниці, але за додатковими показниками харків’янин поступився суперникам та посів третє місце.

Чемпіоном Європи в класичній грі став Андрій Толчиков. Він же переміг в інших видах гри серед чоловіків до 26 років.

В блискавичній грі Владислав Мазур також посів третє місце, набравши 9 очок. «Срібло» в цьому виді програми дісталося Артуру Тункевичу з Литви.

В швидкій грі Владислав став сьомим.

Ще одну бронзову нагороду харківські спортсмени завоювали в змаганнях серед дівчат до 16 років. В класичній грі Анастасія Глушко набрала 12 очок. Друге місце з 13-ма очками виборола Олена Чеснокова з Латвії, а «золото» здобула росіянка Ксенія Нахова – 14 очок.

В швидкій грі, де чемпіонкою стала Олена Чеснокова, Анастасія Глушко посіла 10-е місце, а в блискавичній, де «золото» знову дісталося латвійській спортсменці, вона була дев’ятою. 

Загалом на цьому чемпіонаті українці здобули сім медалей – 1 золоту, 2 срібні та 4 бронзові.




Інформаційні платформи