Харківські паралімпійці отримали нагороди міськради

05 квітня 2018 09:17

У загальному заліку на Паралімпіаді у Пхьончхані харків'яни отримали 12 медалей.

4 квітня у Харківській міській раді відбулися урочистості за участю харківських спортсменів, учасників, призерів та переможців XII Зимових Паралімпійських ігор 2018 року в місті Пхьончхан (Республіка Корея).

Українці взяли участь у трьох з шести представлених на іграх видів спорту - біатлоні, лижних гонках, гірськолижному спорті (сноуборд).

Національна паралімпійська збірна команда України завоювала 22 медалі, з них харків'яни - 4 золоті, 3 срібні та 5 бронзових нагород.

«Весь світ бачив вашу перемогу, і я можу тільки приєднатися і від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса привітати вас і сказати: ви -герої. Як харків'яни ми пишаємося, що ви - наші земляки. Думаю, не помилюся, якщо скажу, що медалі - це не головна ваша перемога. Багато сил і хоробрості потрібно кожен день вам, вашим тренерам, вашим сім'ям. Ви не втратили віру у власні сили і можливості, змогли знайти своє призначення і домогтися поставленої мети. Від душі бажаю вам допомоги Божої в досягненні нових перемог», - сказав на початку зустрічі заступник міського голови у справах сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко.

Подяки міського голови та грошові сертифікати серед інших отримали Оксана Шишкова, яка завоювала шість медалей (2 золоті, 3 срібні та бронзова нагороди), володарка чотирьох паралімпійських медалей Людмила Ляшенко та її тренер Сергій Петрищев, прапороносець української збірної, володар подвійного «золота» Віталій Лук'яненко та інші паралімпійці. Повний список нагороджених можна подивитися тут.

Також нагороди отримали переможці та призери Міського огляду-конкурсу на кращу організацію спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи в місті Харкові за 2017 рік.




Новини в тему

10 лютого 2020
Харківську модель розвитку спорту поширюватимуть в Україні
22 грудня 2019
У Харкові вперше в історії відбудеться фінал Кубку України з футболу серед жіночих команд
13 грудня 2019
Геннадій Кернес зустрівся з Сергієм Бубкою
21 жовтня 2019
У Харкові відбувся міжнародний фестиваль спортивного бального танцю
19 жовтня 2019
Харківські парашутисти стали рекордсменами світу
17 жовтня 2019
Геннадій Кернес зустрівся з чемпіонами світу з тайського боксу
17 жовтня 2019
Харків'яни стали чемпіонами України з козацького двобою
17 жовтня 2019
У Харкові відбудеться фінал Кубка України з тайського боксу
14 вересня 2019
В Індустріальному районі пройшли змагання серед сімей
06 вересня 2019
Геннадій Кернес відкрив два нових шкільних стадіони
Інформаційні платформи