Харківські паралімпійці та їх тренери відзначені державними нагородами України

04 квітня 2018 10:27

Про це йдеться в Указі Глави держави №92/2018 «Про відзначення державними нагородами України членів національної збірної команди України на XII Зимових Паралімпійських іграх 2018 року».

Так, «за значний особистий внесок у розвиток паралімпійського руху, підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів національною паралімпійською збірною командою України на XII Зимових Паралімпійських іграх 2018 року» орденом князя Ярослава Мудрого I ступеня нагороджений Віталій ЛУК'ЯНЕНКО - дворазовий чемпіон Паралімпійських ігор з біатлону.

Орденом «За заслуги» III ступеня нагороджений Юрій УТКІН - чемпіон та бронзовий призер Паралімпійських ігор з біатлону та лижних перегонів.

Орденом княгині Ольги II ступеня нагороджена Оксана ШИШКОВА - дворазова чемпіонка, триразова срібна та бронзова призерка Паралімпійських ігор з біатлону та лижних перегонів.

Орденом княгині Ольги III ступеня нагороджена Людмила ЛЯШЕНКО - чемпіонка та триразова бронзова призерка Паралімпійських ігор з біатлону та лижних перегонів.

Крім того, «за значний особистий внесок у розвиток паралімпійського руху, підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів національною паралімпійською збірною командою України на XII Зимових Паралімпійських іграх 2018 року» орденом «За заслуги» III ступеня нагороджений Андрій НЕСТЕРЕНКО - головний тренер штатної збірної команди України з біатлону та лижних перегонів, особистий тренер чемпіонів та призерів Паралімпійських ігор з біатлону та лижних перегонів Віталія Лук'яненка, Людмили Ляшенко, Юрія Уткіна, Григорія Вовчинського та спортсменів-лідерів Олександра Мукшина, Руслана Переходи, Івана Марчишака.

Медаллю «За працю і звитягу» нагороджені:

- Борис БАБАР - особистий тренер дворазового чемпіона Паралімпійських ігор з біатлону Віталія Лук'яненка;

- Валерій КАЗАКОВ - старший тренер штатної збірної команди України з біатлону та лижних перегонів, особистий тренер чемпіонів та призерів Паралімпійських ігор з лижних перегонів та біатлону Оксани Шишкової, Юлії Батенкової-Бауман, Максима Ярового, Тараса Радя та спортсмена-лідера Віталія Казакова.

Почесне звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ УКРАЇНИ» надано:

- Дмитру АРТЬОМІНУ - особистому тренерові чемпіонки та бронзової призерки Паралімпійських ігор з біатлону та лижних перегонів Людмили Ляшенко;

- Володимиру ІВАНОВУ - тренерові штатної збірної команди України з біатлону, особистому тренеру чемпіонів та призерів Паралімпійських ігор з біатлону та лижних перегонів Віталія Лук'яненка, Оксани Шишкової, Юрія Уткіна.




Новини в тему

16 березня 2018
Харків'янин Віталій Лук'яненко завоював ще одну золоту медаль у Пхьончхані
14 березня 2018
Харків'янка завоювала золоту медаль Паралімпіади
12 березня 2018
Харківські паралімпійці завоювали медалі в Пхьончхані
Інформаційні платформи