Харківські лижники-паралімпійці здобули 16 нагород чемпіонату світу

22 лютого 2017 10:13

У змаганнях взяли участь спортсмени з 35 країн.

У німецькому місті Фінстерау відбувся чемпіонат світу з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів-паралімпійців.

Збірна України впевнено перемогла в медальному заліку, здобувши 47 нагород – 19 золотих, 16 срібних та 12 бронзових. З них 8 золотих, 6 срібних та 2 бронзові медалі були на рахунку харків’ян.

Найкраще себе проявила Людмила Ляшенко, яка виступала в категорії «стоячи» серед жінок. Вона стала чемпіонкою світу на чотирьох дистанціях: у біатлонному спринті, в індивідуальних перегонах з біатлону, в спринті з лижних перегонів та у лижних перегонах у змішаній естафеті разом з іншими українцями Юлією Батенковою-Бауман, Олександрою Кононовою та Юрієм Уткіним.

Також на рахунку Людмили були срібні медалі в біатлоні на середній дистанції, у лижних перегонах на середній дистанції та бронзова медаль у лижних перегонах на довгій дистанції.

Юрій Уткін, який виступав у категорії серед чоловіків з порушенням зору, разом зі своїм тренером-гайдом Русланом Переходою, окрім перемоги в змішаній естафеті, здобув ще одне «золото» у біатлоні на середній дистанції та «срібло» в біатлонному спринті.

Три золоті та три срібні медалі у категорії серед жінок з порушенням зору разом зі своїм тренером-гайдом Віталієм Казаковим виборола харків’янка Оксана Шишкова. Вона перемогла в індивідуальних перегонах з біатлону, а також у лижних перегонах на середній дистанції та у спринті.

Другою на фініші Оксана була на середній дистанції в біатлоні, в біатлонному спринті та у лижних перегонах на довгій дистанції.

Ще одну бронзову нагороду в медальний кошик збірної України поклав Віталій Лук'яненко. Разом зі своїм тренером-гайдом Іваном Марчишаком він фінішував третім в індивідуальних перегонах з біатлону серед спортсменів з порушенням зору.

У медальному заліку паралімпійська збірна України протягом усіх змагальних днів була беззаперечним лідером. Друге місце з однаковою кількістю нагород - 4 золоті, 1 срібна та 2 бронзові - розділили між собою збірні Канади та США, а третє місце з результатом 3 золоті, 6 срібних та 5 бронзових медалей було за господарями чемпіонату – німцями. Про це повідомляють в Управлінні зі справ молоді та спорту ХОДА.




Новини в тему

02 березня 2020
Юні біатлоністи Харківщини здобули золоті медалі чемпіонату України
27 вересня 2019
Харківські біатлоністи завоювали «бронзу» чемпіонату України
28 серпня 2019
Харківський біатлоніст успішно виступив на чемпіонаті світу в Білорусі
17 березня 2019
Харківська біатлоністка Ольга Абрамова перемогла на етапі Кубка Європи
14 лютого 2019
Степан Кінаш виборов «бронзу» ХIV Європейського юнацького олімпійського фестивалю
14 вересня 2018
Юна харків'янка завоювала золоту медаль на чемпіонаті світу з шашок
09 лютого 2018
Харківські біатлоністки перемогли на чемпіонаті України
05 cічня 2018
Харків'яни в числі кращих на чемпіонатах України 2017 року з біатлону
13 грудня 2017
Ольга Абрамова здобула «срібло» етапу Кубка IBU
15 листопада 2017
Чемпіонат світу з військово-спортивного багатоборства пройде у Харкові
Інформаційні платформи