Харків'янка Олена Борисенко побореться за "золото" у фіналі Чемпіонату Світу зі стрільби з лука.

29 липня 2015 18:03

Олена Борисенко у складі жіночої збірної команди України зі стрільби з блочного лука вийшла у фінал чемпіонату світу, який з 26 липня по 2 серпня проходить в Данії.

Збірна України, до складу якої увійшли харків'янка Олена Борисенко, киянка Вікторія Дьякова і Марія Шкільна зі Львова, показали на чемпіонаті сенсаційний результат. Вперше українські блочників будуть представлені у фіналі чемпіонату світу.

Варто відзначити, що шлях до медалей був дуже важким. Українки у кваліфікаційному відборі зайняли дванадцяту місце - останнє, яке дає право битися в основних раундах.

Потім жереб видав у суперниці лідера світового рейтингу - збірну команду Колумбії. Тим не менш, гучний титул колумбіек не злякав українських лучниць, і вони обіграли своїх візаві з рахунком 216:210.

«Це дивно, бо Колумбія - богиня стрільби. У нас зараз стільки багато емоцій, я навіть не знаю, як описати їх. Ми дуже раді бути серед кращих восьми команд світу», поділилася Олена Борисенко після перемоги над збірною Колумбії.

Потім України вирвала перемогу 220:219 у господинь чемпіонату - датських лучниць, а в півфіналі переграла суперниць з Венесуели - 224:222

У фіналі, який відбудеться 1 серпня, українки зустрінуться зі збірною Голландії.

На жаль, українським стрільцям з класичного лука похвалитися в командній боротьбі на даному чемпіонаті нічим. Жіноча та чоловіча збірна, у складі якої виступав харків'янин Віктор Рубан, програли в 1/8 фіналу. Чоловіки поступилися команді Тайваню, а жінки - росіянкам. Крім програшу українські лучники не змогли завоювати ліцензії на Олімпіаду-2016, які отримуватимуть лише кращі вісім команд чемпіонату світу. Тим не менш, шанси на поїздку в Ріо-де-Жанейро у наших лучників залишається. Всі вони продовжують боротьбу на чемпіонаті в індивідуальній боротьбі, а також наступного року буде ще один ліцензійний турнір, де трійка команд призерів, як серед чоловіків так і жінок, також отримає шанс представляти свою країну на Олімпійських іграх.

 

http://lubi.kh.ua/harkovskaya-luchnitsa-poboretsya-za-zoloto-chempionata-mira/ 




Новини в тему

07 липня 2021
Боротьба. Харків'янин став срібним призером юніорського чемпіонату Європи
12 березня 2021
В Харкові відбудеться фінал Кубка України з панкратіону і грепплінгу
07 жовтня 2020
Харківські лучники повернулися з перемогами з фіналу Кубка України
28 вересня 2020
Харківські кадети — віце-чемпіони України зі стрільби з лука
12 вересня 2020
У парку Горького відбувся спортивний ярмарок (ФОТО)
06 вересня 2020
Харківські лучники стали призерами чемпіонату України
22 серпня 2020
Визначилися переможці чемпіонату Харківської області зі стрільби з лука
20 серпня 2020
Обери собі спорт на Спортивному ярмарку–2020
Інформаційні платформи