Харків'янин представляє Україну на Чемпіонаті світу з синхронного плавання в Казані.

28 липня 2015 14:13

24 липня в Росії стартував Чемпіонат Світу з водних видів спорту. Україну, в змішаних дуетах, представить харків'янин Антон Тимофєєв. Виступати він буде в парі з Олександрою Сабадой. Дует вже перемагав у великих міжнародних змаганнях цього року. На відкритому чемпіонаті Бразилії Тимофєєв і Сабада випередили відразу дві команди господарів і взяли "золото". І це всього через кілька місяців після повернення в синхронне плавання.

Цим спортом 26-річний Тимофєєв займається давно і потрапив в нього, можна сказати, випадково. Синхронним плаванням займалася сестра Антона, а сам він просто ходив в басейн. Якось до хлопця підійшов тренер, запропонував спробувати себе в синхронному плаванні. Спробували кілька елементів - вийшло, так і пішло ... Антон почав виступати в третьому складі збірної Харківської області, правда в 2007-му пішов зі спорту. Під час спортивної перерви Антон отримав 3 диплома, встиг попрацювати тренером з плавання, акваеробіки і став директором престижного спортивного клубу. Новий поворотний момент в його житті трапився, коли в кінці 2014 року Міжнародна федерація плавання включила в свої турніри синхронне плавання в змішаних дуетах.
- Я недовго думав, коли Світлана Саїдова (тренер збірної України з синхронного плавання) подзвонила і запропонувала повернутися, - згадував нещодавно Антон Тимофєєв. - У мене є передчуття, що ми на багато здатні. Найближча мета - виграти медалі в Казані. Там нас чекають дуже серйозні суперники: Росія, США, Франція, Італія, Японія, Туреччина. Ці старти будуть історичними.

 

25 липня відбувся перший виступ, а саме технічна програма, за підсумками якої Антон і Олександра зайняли 4е місце. Перше місце - Олександр Мальцев і Дарина Валітова (Росія), друге - Білл Мей і Христини Джонс (США), третє - Джордіжо Мінісіні і Маніла Фламіні (Італія).

ДОРЕЧІ

Згідно з розкладом, міксти в казанської воді виступлять 28 (довільна програма мікст дме) і 30 липня (фінальна частина). Всього на ЧС з водних видів спорту візьмуть участь близько 2400 учасників з 190 країн світу.

 




Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
02 липня 2022
2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста
Інформаційні платформи