Харків'яни підкорюють світ армспорту в Польщі

03 грудня 2015 14:31

Харків'янин Микола Татевосян 23-24 листопада у польському місті Румя успішно виступив на Чемпіонаті Світу з армспорту серед інвалідів в категорії 75 кг, де завоював одне "золото" і одне "срібло"!

Слова Чемпіона Світу серед інвалідів з армспорту, Миколи Татевосяна, після завоювання першого місця: «Армом я займаюся всього лише півтора року. На перших моїх змаганнях України виборів відразу ж 4 медалі (3 золота і срібло) у двох вагових категоріях. У спорт прийшов дуже навіть смішно. Моя близька подруга Катя Вербицька сказала: «Досить вдома сидіти! Іди і чим-небудь займися! ». У цей же день я в вк наткнувся на відео там, де люди у візках борються. Почав дізнаватися, де можна зайнятися цим видом спорту. Знайшов мого тренера, Красова Вадима Петровича (майстра спорту міжнародного класу), який теж завоював золото на цьому Чемпіонаті Світу. Після перемоги в Польщі відчув у першу чергу гордість за тренерів. Мене тренує також й Максим Галашко. Емоцій було стільки, що я ще хвилин 40 просто не міг розмовляти, а якщо і намагався то просто мукав (сміється). У фіналі на обидві руки боровся з одним і тим же спортсменом, а саме з Хайрутдіновим Рафаелем з Росії. Дуже досвідчений і грамотний рукоборец, що він і довів на правій руці. Мені через брак досвіду не вистачило трохи кмітливості. Я його дотягнув до подушки, де залишався просвіт в 0.5 см. Я вперся боком в коляску і не міг впасти, потім почав розхитувати його, думаючи, що він втомиться швидше за мене. І в цей момент відчув, що в передпліччя щось відбувається не те. Таке враження було, що мотузочок рветься. Суддя вже хотів дати команду перемоги, але Рафаель перетримав мене і витягнув. У мене, надалі, мікронадрив з'язки. У першу чергу хочу подякувати Катерині Вербицькій, яка привела мене в цей спорт, а також тренерам: Красову Вадиму та Галашко Максиму. Друзів моїх Марту і Давида, які щодня вивозять мене на турніки, незважаючи на погоду і свої проблеми. І всіх хто не залишався байдужими до моєї проблеми з поїздкою на Чемпіонат Світу і допомогли мені потрапити на цей грандіозний по організації турнір»

Також Микола поділився своїми досягненнями до та після Чемпіонату Світу в Польщі: «Цього року з 25 по 26 липня у Владикавказі пройшов Міжнародний турнір з армрестлінгу " А1 Russian Open", де я зайняв третє місце в абсолютній категорії. Також, як тільки повернувся в Україну з Польші, встиг взяти участь у Кубку України, який проходив у Полтаві. На жаль, я запізнився і пропустив боротьбу на праву руку. Без розминки і розігрівання відразу вступив у боротьбу на ліву. Провів три сутички і завоював «золото». Це вже було в абсолютній ваговій категорії»

 




Новини в тему

20 вересня 2023
У Харкові відбувся відкритий турнір з армреслінгу "Kharkiv armwrestling open cup"
01 листопада 2021
Харківські армрестлери – чемпіони та призери континентальних змагань
27 вересня 2021
Конотоп завоювала "золото" на молодіжному ЧЄ з важкої атлетики
24 вересня 2021
Харківські армрестлери "покарали" суперників з усього світу
25 травня 2021
Каміла Конотоп феєрично виграла чемпіонат світу з важкої атлетики
05 квітня 2021
Харків'янка Конотоп виграла три золота на ЧЄ з важкої атлетики в Москві
16 лютого 2021
Харківський боксер став чемпіоном України
14 грудня 2020
Харків'янин став чемпіоном Європи зі спортивної гімнастики
04 грудня 2020
В Харкові завершилися масштабні Всеукраїнські змагання з фігурного катання
16 листопада 2020
Харків'яни - чемпіони України з бадмінтону
Інформаційні платформи