Харків’яни - переможці Кубку та командного чемпіонату України з тхеквондо

20 вересня 2016 17:01

17 та 18 вересня в Палаці спорту «Локомотив» відбулися Кубок та командний чемпіонат України з тхеквондо ВТФ. В змаганнях взяли участь спортсмени 1999 року народження та старше з 12 областей України та міста Київ.

За підсумками Кубку України харківські тхеквондисти завоювали 19 медалей – 6 золотих, 5 срібних та 8 бронзових, перше місце в загальнокомандному заліку посіла команда «Харківська область-1», друге було за командою «Харківська область-2», а третє завоювали гості з Одеської області.

Крім того, за результатами Кубку вісім кращих команд наступного дня продовжили змагання вже у командному чемпіонаті України, де харків’яни завоювали одне перше, одне друге та два третіх місця.

Спочатку відбувся груповий етап, який визначив найсильніші четвірки серед чоловічих та жіночих команд, які і розіграли між собою медалі чемпіонату. Боротьба йшла в олімпійських вагових категоріях, таким чином, кожен матч складався з чотирьох поєдинків. Кожна команди мала право на кожен матч міняти склад учасників, маючи кілька запасних.

Впевнено господарі чемпіонату виступили в змаганнях серед чоловіків, де переможцем чемпіонату України стала команда «Харківська область-1», до складу якої увійшли: Ельвін Гамідов та Ігнат Бурдаков (обидва - вагова категорія до 58кг), Костянтин Костеневич та Олександр Безуглий (обидва  вагова категорія до 68кг), Дмитро Рябінін та Артем Марченко (обидва - вагова категорія до 80кг) і Данило Ігнатій (вагова категорія - понад 80кг).

У півфіналі харків'яни з рахунком 3:1 перемогли своїх земляків з команди «Харківська область-2», в складі якої виступали Ігор Місевра та Максим Сухомлин (обидва - вагова категорія до 58кг), Дмитро Говорун та Костянтин Долгих (обидва - вагова категорія до 68кг), Хачатур Погосян (вагова категорія - до 80 кг) і Георгій Зібзібадзе (вагова категорія - понад 80 кг).

А у поєдинку за «золото» «Харківська область-1» перемогла з рахунком 4:0 суперників з Одеської області.

Третє місце на п’єдесталі пошани між собою поділили команда «Харківська область-2» та команда Донецької області.

В змаганнях серед жінок команда «Харківська область-1», в складі якої виступали Сабіна Муслюмова та Валерія Грдзелішвілі (обидві - вагова категорія до 49кг), Поліна Сабада (вагова - до 67кг) та Олена Бурчак (вагова категорія - понад 67кг), посіла друге місце.

В півфіналі вони з рахунком 3:1 перемогли другу команду Харківської області, до складу якої входили Вікторія Пашкова (вагова категорія - до 49кг), Кароліна Купріянова (вагова категорія - до 57кг) і Марина Шевченко (вагова понад - 67кг), а у фінальній зустрічі поступилися 1:3 суперницям з Хмельницької області.

Бронзовими призерами серед жінок стали команда «Харківська область-2» та команда Івано-Франківської області.

Ці змагання дозволили спортсменам перевірити свої сили напередодні чемпіонату України серед дорослих, який в жовтні також відбудеться у Харкові, та його результати стануть основними при формуванні національної збірної України з тхеквондо ВТФ.




Інформаційні платформи