Міськрада підписала меморандум про співпрацю з харківською танцювальною спільнотою

25 листопада 2016 08:40

Підписання меморандуму про співпрацю між міською владою і харківськими танцювальними федераціями і студіями відбулося 24 листопада в Харківській міськраді.

Як повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, метою такої співпраці є повернення Харкову статусу танцювальної столиці.

«Після смерті відомого харківського хореографа Олексія Литвинова це реноме трохи похитнулося, і зараз ми хочемо розвивати бальні танці, щоб повернути цей статус. Як відомо, у нас в кінці травня традиційно проводиться турнір «Харківський вальс». За задумом, протягом року проходитиме шість відбіркових змагань, які сформують рейтинг кращих пар у декількох категоріях. Ці пари братимуть участь в «Харківському вальсі», щоб визначити переможця. Кращі танцюристи отримуватимуть грошові нагороди та різні заохочення від організаторів та від міськради. В цілому ж наша мета - об'єднати танцювальний світ в єдине ціле, щоб спільно розвивати танці в Харкові», - зазначив Олексій Чубаров.

Президент Харківського обласного відділення Асоціації спортивного танцю України Геннадій Хавкін підкреслив, що меморандум про співпрацю дійсно може дати поштовх для подальшого розвитку танців у Харкові.

«У нас у місті багато бальних танцюристів, клубів, професійних тренерів. Але це дороге заняття, і все, по суті, тримається на тренерах, батьках, меценатах. Тому ми дуже раді, що місто повернулося до нас обличчям і хоче надати хоч якусь підтримку. Тепер ми об'єднаємося, і, я впевнений, це дасть позитивний результат», - зазначив Геннадій Хавкін.




Новини в тему

24 червня 2019
Харківська команда з танцювального спорту зайняла одну з лідируючих позицій
08 травня 2019
На вихідних в Харкові пройдуть змагання з танцювального спорту East Ukrainian Cup-2019
02 квітня 2019
У Харкові пройде Міжнародний танцювальний фестиваль MEGAPOLIS
23 листопада 2018
«KHARKIV TROPHY-2018» можна дивитися онлайн
22 листопада 2018
Цієї неділі відбудеться KHARKIV TROPHY 2018
08 листопада 2018
У Харкові пройдуть Всеукраїнські змагання з танцювального спорту
30 жовтня 2018
Ukr Dance Cup 2018 можна подивитися онлайн
18 жовтня 2018
Ukr Dance Cup 2018 - головна танцювальна подія цієї осені!
12 липня 2018
Пропонуємо вашій увазі відеозвіт «Харківського вальсу»
23 травня 2018
На вихідних відбудеться «Харківський вальс»
Інформаційні платформи