Геннадій Кернес привітав бронзових призерів чемпіонату світу з тхеквондо

12 жовтня 2017 10:47

Харківський міський голова Геннадій Кернес 11 жовтня, прийняв і привітав бронзових призерів ХХ Чемпіонату світу з тхеквондо ITF, який відбувся 15-21 вересня в Пхеньяні (КНДР).

У турнірі взяли участь майже 600 спортсменів з 69 країн. У загальному заліку Україна посіла 6 місце, при цьому харківські спортсмени - Баграт Адамія, Денис Гречишніков, Олег Першин, Дмитро Віхров, Олексій Даншин - принесли в скарбничку збірної 8 бронзових медалей.

Разом зі своїми тренерами спортсмени поспілкувалися з міським головою, розповіли про враження від змагань і від Північної Кореї.

Як зазначив головний тренер збірної команди України з тхеквондо Володимир Дубцов, українці справили гарне враження на родоначальників цього виду єдиноборств.

«Корейці бачили в інтернеті наш флешмоб у парку Горького, коли був встановлений рекорд України з наймасовішої демонстрації елементів тхеквондо, в якому взяли участь 2 тисячі спортсменів. І нам сказали, що не очікували побачити таке в Україні. Дійсно, цей вид спорту набирає обертів: у Харкові займаються тхеквондо до трьох тисяч осіб. Але ми плануємо розвивати його ще активніше, від кількості йдемо до якості», - сказав Володимир Дубцов.

Геннадій Кернес пообіцяв тренерам посприяти у відкритті додаткових відділень тхеквондо в кількох ДЮСШ міста Харкова.




Новини в тему

13 лютого 2020
Денис Чернов став призером міжнародного турніру в Туреччині
02 cічня 2020
Денис Вороновський визнаний кращим тхеквондистом 2019 року
04 листопада 2019
Денис Вороновський здобув «бронзу» чемпіонату Європи з тхеквондо
25 жовтня 2019
Харківські тхеквондисти – переможці Кубка України
Інформаційні платформи