Фонд Олексія Литвинова підтримає харківських танцюристів на турнірах світового рівня

10 лютого 2017 10:47

Урочисте нагородження кращих танцювальних пар Харкова премією пам'яті Олексія Литвинова відбулося 9 лютого, в школі танців «UkrDanceTeam».

Премію імені видатного хореографа заснувала Федерація «Національна танцювальна ліга» спільно з Харківською міською радою. Її отримали танцюристи, які успішно представляли Україну на міжнародних змаганнях протягом року, а саме посіли призові місця на різних міжнародних змаганнях в Англії, Франції, Голландії тощо.

Також під час заходу танцюристам, які стали фіналістами на чемпіонаті світу в Парижі, вручили посвідчення кандидатів у майстри спорту.

Як розповів директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, найближчим часом буде підписаний договір про співпрацю між Харківською міською радою та Федерацією «Національна танцювальна ліга», яка надасть план розвитку спортивних бальних танців у місті Харкові.

«Харків завжди був лідером у бальних танцях, і Олексій Литвинов зробив неоціненний внесок в їх розвиток як у Харкові, так і в Україні. Зараз ситуація з танцями в місті, на жаль, погіршилася, школи стали роз'єднані. Ми ж хочемо повернути добру славу танцювальної столиці України. Тому робота федерації буде спрямована на об'єднання танцювальної сім'ї Харкова. Міська рада спільно з федерацією планує надавати допомогу перспективним танцюристам в поїздках на закордонні змагання», - розповів Олексій Чубаров.

Він зазначив, що Фонд Олексія Литвинова вже визначився з п'ятьма харківськими танцювальними парами, які поїдуть в місто Блекпул (Англія), де проходить найпрестижніший танцювальний турнір у світі.

«Буває, що у танцюристів немає матеріальної можливості поїхати на змагання такого рівня, але у них досить підготовки і бажання, щоб завоювати нагороди. Тому таким спортсменам ми допомагаємо», - розповів Олексій Чубаров.




Новини в тему

01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
08 листопада 2022
Світоліна і Стаховський доносять 20 000$ на зимовий одяг та взуття для харківських добровольців
23 листопада 2022
Світоліна у грудні проведе благодійну гала-вечерю в Монако
13 серпня 2022
"Металіст" зіграє з "Депортіво" благодійний матч на підтримку Харкова
11 липня 2022
Долучайтеся до онлайн забігу "Харків – місто-герой"
01 липня 2022
В Україні пройде благодійний забіг заради відновлення Харкова
07 вересня 2021
Пройди спортивний квест в рамках Спортивного фестивалю
23 липня 2021
Через Харків пройде Всеукраїнський мотопробіг
29 жовтня 2020
У Харкові стартували змагання з бадмінтону
Інформаційні платформи