Дмитро Гранкін: "Мій гол заслужено став кращим"

30 березня 2017 11:41

Півзахисник "Геліоса" - про своє прем'єрному голі за команду, яка принесла перемогу над "Скалою", любові до штрафних ударів і майбутній матч з "Гірником-Спорт".

- Діма, гол в твоєму виконанні в Стрию портал Sportarenacom назвав найкращим в турі. Задоволений таким визнанням?
- Звичайно, я задоволений. Приємно, що мій гол став найкращим в турі.
- Як вважаєш, визнання у справі?
- Якщо чесно, я в курсі, які саме голи були забиті в інших матчах туру. Красивих голів вистачало, по правді кажучи. Але, мені все ж здається, що визнання абсолютно заслужено, адже забитий мною м'яч став для команди переможним. На мій погляд, цей факт враховувався при виборі.
- Кажуть, подібне виконання штрафних - це твій коник. Чи правда?
- Так. Такі штрафні - це моє.
- До воріт "Скали" було близько 22-23 метрів. А з якого максимального відстані тобі в кар'єрі вдавалося забивати? І взагалі, чи має відстань для тебе якесь значення?
- Мені подобається, щоб від воріт було ще далі. Забивати звідти виходило більше, ніж з більш близької відстані. Забивати ж вдавалося, напевно, метрів з 35-ти. Був якось такий момент.
- Тобі більше подобається забивати зі штрафних або ж з гри?
- Хочеться мені і з гри забивати. Але зі штрафних я люблю все ж забивати більше.
- А легше голи зі штрафних?
- Так, зі штрафних забивати м'ячі легше.
- Легше тому, що багато часу приділяєш відпрацювання і підготовку штрафних ударів, а в матчах вже тільки все реалізовуешь?
- Я не тільки відпрацьовують на тренуваннях удари зі штрафних. Ми всі разом в команді відпрацьовуємо і голи з гри.
- У "Геліос" є хлопці, які можуть впевнено виконати штрафні з різних позицій. Як тобі вдалося виграти у них конкуренцію?
- Знаю, що тренерський штаб "Геліоса" був в курсі, як я пробивав штрафні, виступаю ще за "Соллі Плюс". У період зимової підготовки в тренувальній роботі я також показував все, що маю. Тренери прекрасно бачили, як я можу виконувати штрафні. Цим я вселив довіру Сергію Валерійовичу Сізіхіну і з боку тренерського штабу отримав схвалення на виконання штрафних.
- У Стрию ти дебютував в "старті" "Геліоса". Мотивувало тебе те, що в попередньому матчі проти "Десни", вийшовши на заміну на останніх хвилинах, ти можливості проявити себе не отримав?
- Мені було прикро, що я не зіграв з "Десною" з перших хвилин. Але таким було рішення нашого тренерського штабу. Я не можу його обговорювати. Сподіваюся, в матчі проти "Скали" я показав, що можу бути корисним команді. Напевно, у чомусь мені зіграти допомогла дискваліфікація Ігоря Луценка.
- "Геліос" здолав "Скалу" зі скромним рахунком 1: 0, хоча всю гру мав над стриянамі велику ігрову і територіальну перевагу. Що, по-твоєму, завадило розвинути успіх і виграти більше впевненіше за рахунком?
- "Скала" - молода і дуже швидкісна команда. Її гравці володіють всіма якостями, які притаманні молодим футболістам. Можливо, вони не так організовані, ще не дуже добре підковані тактично, але грі на поле віддаються повністю. Проти нас вони грали у відкритий футбол. Але на нас дуже сильно давила відповідальність за результат, дуже хотілося виграти. Мабуть, через це у нас деякі моменти в грі не виходили. Однак ми в підсумку домоглися результату.
- Тепер в гості до "Геліосу" їде "Гірник-Спорт", який в двох весняних матчах забив одразу 7 м'ячів. Правда, і пропустив він чимало - п'ять голів. Боязні суперника немає?
- Страху у нас ніякої немає. Ми будемо налаштовуватися тільки на перемогу. Я думаю, у нас все буде нормально.
- Чи встигне команда прийти в себе після вояжу в далекий Стрий?
- Всі хлопці прийдуть в себе і в суботу будуть готові до нового бою.




Новини в тему

25 жовтня 2023
У Харкові пройде благодійний турнір з міні-футболу
25 жовтня 2023
У Харкові визначили найсильніших футболістів серед вихованців ФК і ДЮСШ
21 серпня 2023
Харківський "Металіст" представив нового віцепрезидента
20 серпня 2023
Визначено переможців турніру з футболу «Дитячі мрії»
15 серпня 2023
"Житлобуд-1" здобув першу перемогу в сезоні
12 серпня 2023
В урбан-парку на Салтівці відзначили День молоді "Харківʼяни разом"
12 серпня 2023
У Харкові пройшов студентський турнір з міні-футболу, присвячений Дню молоді
07 серпня 2023
"Житлобуд-1" повертається в тур. Відомий оновлений склад
15 серпня 2023
У Харкові пройде турнір з футболу, присвячений Дню міста
04 липня 2023
Легенда харківського футболу проводить благодійний аукціон на підтримку ЗСУ
Інформаційні платформи