11-й Харківський велодень зібрав рекордну кількість учасників

30 травня 2016 12:52

11-й Велодень пройшов 29 травня, в місті Харкові.

Як повідомив директор Департаменту спортивних іміджевих проектів та маркетингу Олексій Чубаров, захід зібрав близько 15 тис. любителів велоспорту від 4 до 74 років.  Для Харкова - це рекордна кількість учасників. Торік у святі велоспорту взяли участь близько 10 тис. чоловік.

Цього року діти проїхали за своїм маршрутом по площі, а дорослі - 8,5 км по центру. Для них були відкриті пл. Свободи, пр. Науки, вулиці Отакара Яроша, Новгородська, Динамівська, Сумська, Ярослава Мудрого, Алчевських, Чернишевська, Скрипника. На час Велодня рух транспорту було перекрито.

Люди різних професій і віку приїхали на Велодень сім'ями, з дітьми. Багато з них були в костюмах кіно- і мультперсонажей. Були й ті, хто, незважаючи на проведені випускний вечір і зустріч світанку, узяв велосипед і взяв участь в Велодні. 

На велосипедах можна було зустріти і представників міської ради. Як повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко, цього року Велодень пройшов ще краще, ніж в минулі роки. За рахунок того, що дистанція збільшилася, було більше часу і відстані, щоб покататися, велосипедисти один одному не заважали, що виключило травмонебезпечні моменти. У директора департаменту веломаршрут зайняв близько години. «Ми стартували, коли дощ закінчився, і встигли приїхати до початку зливи. Тому - все чудово», - сказав Костянтин Лобойченко.

Під час Велодня на площі чергували поліцейські, медпрацівники, представники Товариства Червоного Хреста, волонтери. Для всіх бажаючих пройшов майстер-клас з надання першої медичної допомоги.

Також на площі проходив фестиваль їжі, працювали дитячі зони з програмою від музею ім. Рєпіна, ігротека. Для дорослих також підготували різноманітні конкурси з призами.

Нагадаємо, що 10 червня на пл. Свободи відбудеться ще один масовий захід - буде урочисто відкрита фан-зона «Євро-2016».




Новини в тему

30 квітня 2021
Харківські велосипедисти вибороли "срібло" на ЧУ в багатоденці
15 квітня 2021
У Харкові розвиватимуть велосипедний рух
11 жовтня 2016
На вихідних в Харкові пройде костюмований велопробіг "Tweed Ride"
30 травня 2016
Харківські велосипедисти зобразили «Дзеркальний струмінь»
17 березня 2016
У Харкові пройдуть Міжнародний марафон, Велодень і «Гонка нації»
25 травня 2015
У Харкові пройшов ювілейний Велодень
18 травня 2015
Під час Велодня велосипедисти планують встановити новий рекорд України
Інформаційні платформи